Sport

Simona Halep e în finală la Doha

 

Simona Halep a înfruntat-o în semifinalele turneului WTA de la Doha pe Elina Svitolina, în fața căreia a pierdut în precedentele trei dueluri, la Toronto și la Turneul Campioanelor, în 2017, respectiv la Roma, în 2018.

Și acum, meciul a fost unul tare, românca impunându-se cu 6-3, 3-6, 6-4.

Primul set a fost dominat de Simona Haleo, care a servit excelent și a făcut două break-uri pentru un 6-3 în 39 de minute. Manșa secundă a fost o copie la indigo, însă în sens opus. Reprezentanta Ucrainei nu a avut probleme pe propriul serviciu și a reușit două break-uri, impunându-se cu 6-3, după 40 de minute. Setul decisiv a avut o istorie aparte. Svitolina a pornit lansat, a condus cu 3-0 și 4-1, dominând disputa. A urmat însă game-ul care a decis în mare măsură totul. Halep a salvat trei mingi de break ale Elinei, care s-ar fi desprins decisiv la 5-1. În schimb, românca și-a luat game-ul de serviciu, iar din acel moment a preluat controlul total al disputei. Au urmat alte patru game-uri consecutive și Halep a închis manșa cu 6-4, calificându-se astfel în cea de-a 34-a finală a carierei.

„Am reușit să câștig cu inima şi cu mintea. Nu am renunțat niciodată. Mi-am spus să nu mai cedez încă o dată în fața ei. E o adversară foarte puternică, e probabil cel mai bun meci făcut de mine până acum, sunt fericită că nu am simţit oboseala şi că am mers până la capăt. Am amintiri grozave de la acest turneu, mă bucur că joc din nou finala aici şi că joc pentru acel trofeu frumos. Le mulţumesc fanilor”, a spus Halep imediat după meci.

Mâine, în ultimul act al turneului pe care l-a mai câștigat în 2014, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea disputei Elise Mertens – Angelique Kerber.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare