Sport

Simona Halep, după înfrângerea cu Barty: „Nu am simțit nici o durere, e un semn minunat”

 

Simona Halep (1 WTA) a cedat astăzi, 4-6, 4-6, în fața australiencei Ashleigh Barty (15 WTA), în turul al doilea al turneului de la Sydney (Detalii aici: WTA Sydney. Simona Halep, învinsă în primul meci din 2019).

La conferința de presă de după meci, liderul ierarhiei WTA a comentat: „A fost o partidă bună, după aproape patru luni de când am jucat ultima dată, la US Open, un meci întreg. Cred că am fost la un nivel bun, nu am fost inspirată la unele puncte importante. Rivala a jucat foarte bine, slice-ul ei a fost deosebit. A meritat să câștige acest meci, dar și eu am fost foarte aproape de victorie. Am avut multe șanse să trec în avantaj, dar nu am putut. Simt că încă nu am ritmul necesar. Ashleigh a fost un pic mai bună decât mine, pentru că are, probabil, 10 meciuri mai mult jucate decât în ultima perioadă. A fost mai bine pregătită. Nu am simțit nici o durere, sunt fericită, e un semn minunat. Acum veau să mă recuperez. Mi-am asumat riscul, am luat o pauză mai lungă, pentru că aveam nevoie, atât mental, cât și fizic, așa că nu am așteptări, am spus mereu asta. Nu mă pot aștepta să fiu la cel mai înalt nivel acum, nu am meciuri jucate, dar tenisul meu e bun, trebuie doar să cred mai mult în mine. E dificil să spun cât de departe pot ajunge la Melbourne, la Australian Open, ținând cont că nu am meciuri jucate, nu am făcut o pregătire bună. Căldura nu e ușor de suportat, așa că merg acolo, voi încerca să joc mai bine decât azi și vom vedea”.

De partea cealaltă, Ashleigh Barty a comentat: „Au fost condiții extrem de dificile, a fost umezeală mare, dar sunt foarte fericită că am reușit să dau totul. Mi-am spus că trebuie să fiu agresivă în acele game-uri decisive. Asta am știut și asta am făcut. La Montreal, Halep m-a bătut măr, la Cincinnati a fost mai bine, iar acum am crezut că voi câștiga. Mi-am învățat lecția. A jucat numărul 1 cu numărul 15, pare că e o diferență foarte, foarte, foarte mare, dar nu a fost”.

„Dacă spatele i-a ţinut, jocul ei a fost puţin absent în faţa lui Ashleigh Barty. Finalistă anul trecut la Openul australian, numărul 1 mondial, în vârstă de 27 de ani, este lansată într-o cursă contracronometru pentru a ajunge la cel mai bun nivel înaintea primului Grand Slam al anului”, a scris L’Equipe, despre confruntarea de la Sydney.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button