Sport

Simona Halep a ratat titlul la Madrid și revenirea pe prima poziție a clasamentului WTA

 

Simona Halep a pierdut finala turneului WTA de la Madrid și a ratat șansa de a reveni de luni pe primul loc al clasamentului WTA.

Halep a cedat, 4-6, 4-6, în fața olandezei Kiki Bertens, după un meci în care rivala româncei a fost mai bună de la jumătatea primului set.

Simona a început excelent meciul, a dominat punctele și s-a desprins la 3-1 și 4-2. Din acel moment, Bertens a intrat în partidă și a preluat inițiativa. Olandeza a făcut șase game-uri la rând și a ajuns la 6-4, 2-0, Halep a încercat să revină, și-a recuperat break-ul și a egalat la 2. A urmat un nou break al olandezei, care de această dată a fost decisiv. Bertens și-a făcut serviciul până la final și a închis și manșa a doua cu același scor, 6-4.

„E o plăcere să vorbesc din nou pe această scenă. Sunt supărată că nu am câștigat, dar Kiki a meritat victoria, a jucat mai bine. A practicat un tenis bun toată săptămâna. Vreau să îi mulțumesc echipei mele, mamei mele, Virginiei Ruzici. Mulțumiri organizatorilor. Domnului Țiriac, îi mulțumesc. Sper că nu sunteți prea supărat”, a spus Simona Halep la festivitatea de premiere, unde a avut și un mesaj pentru Kiki Bertens: „Mi-ai luat două trofee, sper că vom juca mai des şi voi reuşi să îmi iau revanşa. Succes pe mai departe şi la Roland Garros”.

Pentru Simona Halep a fost a doua finală pierdută la Madrid, după cea cu Maria Sharapova din 2014. Reprezentanta noastră are și două trofee cucerite în capitala Spaniei, în 2016 și 2017.

De luni, Simona Halep va ocupa poziția a doua în clasamentul WTA, cu 6.117 p, la 239 de puncte de Naomi Osaka. Kiki Bertens a făcut un salt până pe poziția a patra, cu 5.115 p.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare