Sport

Simona Halep a câștigat cel mai important titlu din carieră

 

În finala turneului de categorie Premier Mandatory, cu Jelena Jankovic (Serbia), Simona Halep a reușit să întoarcă rezultatul și să câștige cel mai important trofeu din cariera ei de până acum. Constănțeanca s-a impus cu 2-6, 7-5, 6-4, obținând, astfel, al   11-lea trofeu din carieră. Finala a durat două ore și 37 de minute. Pentru Halep, aceasta a fost a doua prezență în finala unei competiții Premier Mandatory, după ce anul trecut a pierdut în ultimul act la Madrid, în fața Mariei Sharapova. 

„Acesta este cel mai mare titlu din carieră și nu-l voi uita niciodată. A fost un turneu extraordinar pentru mine, nu am jucat la cel mai înalt nivel, dar am avut încredere că am șansa mea să câștig și am luptat până la finalul fiecărui meci”, a afirmat sportiva noastră. 

La rândul ei, Jankovic a precizat: „Cu trei zile înaintea acestui turneu, nu știam dacă voi putea juca. Când am intrat prima oară pe teren aici, nu mai lovisem mingea de 10 zile. Sunt fericită că am ajuns până în finală. Nu puteam face mai mult, deoarece nu eram pregătită. Am lovit O.K., am stat bine pe teren, dar nu m-am mișcat cât trebuia”.

La Indian Wells, învingătoarea a fost recompensată cu un premiu de 900.400 de dolari și 1.000 de puncte WTA, iar învinsa a primit 439.420 de dolari și 650 de puncte WTA. 

Pentru Simona Halep urmează turneul de la Miami, de asemenea de categorie Premier Mandatory, unde este a treia favorită, după Serena Williams, locul 1 WTA, și Maria Sharapova. În turul doi, Halep o va întâlni pe învingătoarea dintre Nicole Vaidisova (Cehia) și o jucătoare venită din calificări.

 

Elogii în presa internațională

„Halep a câștigat cel mai important titlu la Indian Wells”, a punctat wtatennis.com, în timp ce pe site-ul bnpparibasopen.com s-a menționat: „Are logică faptul că Simona Halep a trebuit să joace trei seturi pentru a câștiga primul ei titlu BNP Paribas Open. Trecând peste o aparentă accidentare la picior, un serviciu defectuos și o fostă campioană, Halep a revenit după ce a pierdut primul set și a învins-o pe câștigătoarea din 2010, Jelena Jankovic, cu o evoluție curajoasă”. Cotidianul L’Equipe a notat că românca „a știut să profite de fragilitatea Jelenei Jankovic după ce a fost condusă de aceasta cu 6-2, 5-4 și a obținut cel mai important titlu din carieră. Departe de cel mai bun nivel al său pe durata a trei sferturi din finală, s-a ambiționat, strigând din ce în ce mai tare și câștigând ghemurile. O tenacitate care a dus-o pe primul loc în ierarhia «Race»”. „Halep, spectaculoasă în fața lui Jankovic”, a scris tvasports.ca, Mundo Deportivo a titrat: „Halep, campioană la Indian Wells”, iar jurnalul catalan Sport a notat că Simona Halep a câștigat turneul, impunându-se într-o finală „lungă și intensă” cu Jelena Jankovic. „Simona Halep îi succede Flaviei Pennetta, este regina Indian Wells”, a relatat și La Repubblica. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button