Sfaturi utile pentru a alege cele mai bune ponturi la tenis
Tenisul este al doilea cel mai pariat sport în România – țara cu peste 1 milion de pariori activi. Însă pentru a alege cele mai bune ponturi și a realiza profit pe termen lung, partidele din sportul alb trebuie analizate într-un mod complet diferit de meciurile de fotbal spre exemplu, sau mai bine zis diferit de sporturile de echipă.
Evaluarea condiției fizice
Programul jucătorilor de tenis variază de la caz la caz, însă o bună parte dintre jucătorii de top se confruntă cu sezoane extrem de încărcate și solicitante. Spre deosebire de sporturile de echipă, acolo unde pot exista înlocuiri, jucătorii de tenis trebuie să intre pe teren la fiecare confruntare.
De aceea, vom descoperi numeroase cazuri în care vom vedea sportivi evoluând chiar și în momentele în care nu mai au foarte multă benzină în rezervor. Cunoscând capacitățile fizice naturale ale jucătorului și felul în care acesta reacționează de obicei de-a lungul sezonului, vom putea anticipa cu succes momentele sale slabe, dar și perioadele în care se va afla în formă maximă.
Reala valoare sportivă
Analizarea formei de moment nu trebuie să fie bazată numai pe ultimele rezultate statistice și pe condiția fizică afișată de un sportiv.
Fiecare tenismen are un grad de talent, o valoare actuală și un potențial. Este important să știm cum stau cei doi sportivi care se vor confrunta dacă îi comparăm și din acest punct de vedere, scoțând din calcul forma fizică și ultimele rezultate.
O bună parte dintre pariori neglijează acest aspect și de aceea nu reușesc să-și explice anumite surprize.
Motivație reală
În afară de turneele obligatorii, jucătorii și jucătoarele de calibru aleg să participe și la alte turnee, mai mult sau mai puțin importante. În funcție de punctele pe care le au sau nu de apărat din sezonul precedent, dar și de contextul actualei campanii, sportivii vor aborda fiecare turneu cu un grad de motivație diferit.
Jucătorii se documentează constant despre ceea ce se întâmplă în fenomen și mai ales despre situația celor care se află aproape de ei în clasamentul ATP sau WTA. Dacă vor afla că favoritul principal al turneului următor este accidentat sau va lipsi din alte motive, este posibil să-și conserve energia pentru acea competiție (care poate oferă mai multe puncte) și să nu mai forțeze în următoarea partidă.
Da, practic, există cazuri în care jucătorii sau jucătoarele de tenis vor să piardă o anumită partidă – fără să fie vorba de blaturi la pariuri sau alte chestii de acest fel.
Suprafața de joc
Este bine-cunoscut faptul că fiecare sportiv are o suprafață preferată, pe care evoluează cel mai bine și dă randament maxim. Însă mai există un factor de care trebuie să ținem cont atunci când analizăm acest aspect.
Trecerea de la o suprafață de joc la alta reprezintă un efort pentru jucători și necesită o scurtă perioadă de acomodare. De asemenea, anumite suprafețe pun mai mare presiune pe tendoanele și oasele jucătorilor, lucru care este resimțit în mod diferit de către aceștia.
Este extrem de important să cunoaștem astfel de detalii despre cei pe care pariem. Statisticile ne pot spune multe, însă nu ne oferă toate datele care ne trebuie pentru a avea succes pe termen lung.
Meciurile directe
Fiecare tenismen își are nașul. Toți jucătorii au cel puțin un adversar care, deși este clasat mai jos în topul ATP, reușește de cele mai multe ori să-i învingă. Acest aspect ține de stil, de mentalitate, de rivalitate, de suprafața de joc, dar și de alte variabile.
Descoperind aceste legături cheie între sportivi putem specula cote foarte mari, deoarece sistemele de creare ale cotelor nu pot cuantifica atât de bine acest aspect.
Vezi părerea experților
Când spun experți nu mă refer la jurnaliști, comentatori sportivi sau foști tenismeni, ci la cei care urmăresc și pariază în mod constant pe sportul alb. Trebuie să mărturisesc că am intrat deseori în secțiunea Ponturi tenis a celei mai mari și mai active comunități de pariori din România, iar acolo am găsit foarte multe detalii care îmi scăpaseră.
Nu obișnuiesc să copiez pronosticurile altora, dar extrag informațiile de care am nevoie de acolo și apoi aplic propriile filtre pe care vi le-am expus mai sus. Succes!
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.