Sport

Se schimbă formatul în Champions League

 

Cunoscuta publicație franceză L’Equipe anunță, în ediția tipărită de miercuri, că formatul Ligii Campionilor va suferi modificări majore. Astfel, începând cu 2024, Champions League va avea 4 grupe cu câte 8 echipe, nu 8 grupe cu câte 4 formații ca-n prezent, ceea ce înseamnă un total de 14 meciuri pentru fiecare grupare. După terminarea acestei prime faze, primele 4 clasate din fiecare grupă vor avansa în optimile de finală. Mai mult, cele 16 formații din optimi vor obține calificarea automată la ediția de anul următor a Ligii Campionilor. Din 2024 nu vor mai fi formații „retrogradate” în Europa League, iar celelalte echipe din grupe, în funcție de poziția finală, vor avea destine diferite. Echipele clasate pe locul 5 în cele 4 grupe vor obține automat calificarea pentru preliminariile ediției următoare a Ligii Campionilor. Apoi, echipele de pe locurile 6 și 7 se vor duela într-un play-out pentru un loc în preliminariile ediției următoare, învinsele urmând a avea garantată participarea în Europa League. Formațiile de pe locul 8 vor avea asigurată calificarea în rundele prelimnarii ale Europa League.

În acest fel, 24 dintre cele 32 de echipe prezente în grupele ediției 2024/2025 din Liga Campionilor au șansa de a participa și în ediția următoare a celei mai importante competiții intercluburi din Europa chiar dacă nu se vor afla pe locuri calificante în campionatele interne. Așadar, mai rămân doar 8 locuri pentru grupele Ligii Campionilor, care vor merge către cele 4 semifinaliste din Europa League și 4 campioane naționale, dacă acestea n-au obținut deja calificare din participarea în grupele Ligii Campionilor.

La ediția din acest an, 26 de echipe au obținut calificarea directă în grupele Ligii Campionilor, celelalte 6 locuri fiind rezervate echipelor care au trecut de preliminarii.    


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare