Sport

Se naște o nouă generație. „Tricolorii” mici au făcut un nou meci perfect și sunt ca și calificați la Euro

 

„Generația de Aur” a fotbalului românesc, cea care a fost la câteva minute de o semifinală la World Cup 1994, s-a născut după un meci cu Țara Galilor, la Cardiff, în preliminariile Mondialului din SUA.

Acum, tot după o confruntare cu Țara Galilor, se poate spună că în fotbalul românesc s-a născut o nouă generație, a lui Ianis Hagi, Dennis Man, Ionuț Radu, Andrei Ivan, Florinel Coman și a celorlalți „tricolori” U21, care dau speranța că România poate reveni cândva acolo unde a mai fost în fotbal.

Plecați la drum cu brașoveanul Daniel Isăilă pe bancă, preluați între timp de Mirel Rădoi, după ce „Isă” a plecat în Arabia Saudită, ai noștri au făcut o campanie de calificare la Euro 2019 perfectă. Într-o grupă în care Portugalia era mare favorită, România a dominat ostilitățile, fiind singura echipă neînvinsă. Românii au luat 4 puncte din duelurile cu lusitanii, pe care i-au învins chiar la ei acasă.

Astfel, înaintea ultimelor două meciuri ale seriei, ambele pe teren propriu, cu Țara Galilor și Liechtenstein, România depindea doar de ea și avea nevoie de 4 puncte pentru a merge în Italia și San Marino, țările ce vor găzdui turneul final.

În această seară, la Cluj-Napoca, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, România a făcut un nou meci perfect și a dispus cu 2-0 de Țara Galilor. Ai noștri au dominat partida, însă în prima repriză nu au găsit drumul spre gol. În startul părții secunde, după două ocazii mari irosite de Andrei Ivan, în minutul 55 Dennis Man a deschis scorul, marcând simplu, după ce Rus a deviat în fața porții goale mingea centrată de Florinel Coman. Galezii au avut șansa egalării, însă bara l-a salvat pe Radu la șutul lui Evans. Intrat pe teren în minutul 66, George Pușcaș a marcat după doar cinci minute pentru 2-0 și a adus un final de meci liniștit.

Cu o etapă rămasă de disputat, România conduce în clasament, cu 21 p, urmată de Portugalia – 19 p și Bosnia – 18 p.

Marți, la Ploiești, „tricolorii” se vor duela cu Liechtenstein, ultima clasată, cu 9 înfrângeri în tot atâtea meciuri, și au nevoie de un punct pentru a lua biletul pentru Euro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare