Sport

Se apropie sfârșitul pentru casele de pariuri. Ce vrea să facă Guvernul. „Toată lumea va închide începand cu 1 ianuarie 2019”

 

Un proiect de OUG apărut pe pagina web a Ministerului de Finanţe și prezentat de gnttips.ro ar putea aduce sfârșitul caselor de pariuri și cazinourilor în România.

Conform acestui proiect, de la 1 ianuarie 2019 statul vrea o altă impozitare, 3 la sută din totalul încasărilor pentru agenţiile stradale, respectiv 5 la sută pentru cele on-line. Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România, a avertizat că dacă se va trece la această impozitare, afacerea nu ar mai fi deloc profitabilă.

„Citind proiectul de OUG, care după declaraţiile Ministrului de Finanţe, o să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019 şi care o să fie trecută la Guvern pâna de Crăciun, înţeleg că asta este sfârşitul industriei jocurilor de noroc din România şi nu numai. Va urma un colaps economic total, văzând că guvernanţii sunt disperaţi, au cheltuit toţi banii şi acum încearcă să facă un buget pe 2019 din pix. Situaţia jocurilor de noroc este dezastruoasă pentru că 3 la sută la land based (agenţiile stradale) este imposibil de plătit. Majoritatea aparatelor care sunt pe piaţă au un payout (procent plătit către jucători) între 95% şi 97%. Cu alte cuvinte organizatorul încasează 100 lei din care 95 lei îi plăteşte înapoi jucătorilor, 3 lei la stat şi pe lângă asta mai plateşte taxe, impozite 3000 de euro către stat. Matematică jocului de noroc la ruletă de exemplu ne spune că organizatorul câştigă în jur de 2.75% din totalul sumelor încasate. Este ilogic ca tu, Guvern, să vii să îmi pui taxa de 3%. La pariuri, este aceeaşi situaţie: la fiecare sumă pariată se reţine jucătorului 3% la land based (+5% deja existent) și 5% la online, ceea ce este o prostie, pentru că organizatorul trebuie să pună bani de acasă că să poată să ajungă la 0. Deci este clar că jocurile de noroc vor dispărea: toată lumea va închide începand cu 1 ianuarie 2019. Poate fi dezastruos pentru buget. Sunt 700 de milioane de euro care vor dispărea complet din încasările bugetare în 2019. Vă dau un singur exemplu: în industria jocurilor de noroc sunt 50.000 de angajaţi, cu un salariu mediu de 500 euro. Aceasta înseamnă aproximativ 180 milioane de euro pe care îi pierde statul doar din impozitele pe salarii dar şi 50.000 de locuri de muncă pierdute şi tot 50.000 de şomeri. La sloturi (păcănele) sunt 72.000 în toată ţara pentru care se plătesc 200 de milioane de euro taxă anuală de licenţiere. Este aberant să renunţi la 700 milioane de euro că să omori o industrie!”, a declarat Constantinescu pentru gnttips.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button