Sport

Schioară de la Corona Brașov, la un pas de TRAGEDIE!!! ACUZE la adresa organizatorilor Campionatelor Naționale!!!

Cum va explica această situație conducerea Federației Române de Schi Biatlon (FRSB)?!…

 

Incident grav la Campionatele Naționale de schi alpin de la Azuga, acolo unde se desfășoară Campionatele Naționale, pârtia pe care concurează atât juniorii cât și seniorii nefiind asigurată cu plase de protecție, s-a menționat într-un comunicat transmis de clubul Corona Brașov.

Potrivit sursei citate, Szidonia Lazsadi, sportivă legitimată la Corona Brașov, a ajuns la spital cu fractură de tibie și peroneu, după ce a alunecat în afara pârtiei, oprindu-se în hidrantul de la tunul de zăpadă.

„Szidonia s-a dezechilibrat la o poartă, a încercat să se redreseze, însă din păcate i-a zburat un schi, a căzut, și-a rupt piciorul și apoi a alunecat în afara pârtiei, oprindu-se direct în hidrant. Din fericire, nu s-a accidentat și mai grav decât a făcut-o la căzătură, însă Doamne ferește de altceva, dacă viteza era mai mare…”, a spus Emilian Focșeneanu, antrenor la secția de schi a clubului Corona și cel care a însoțit-o pe sportivă la spitalul din Azuga și ulterior la Spitalul de Copii Brașov.

În semn de protest, schiorii seniori au refuzat să ia startul în proba de miercuri, din cauza lipsei siguranței pe pârtie.

Și Roxana Cojocea, președintele secției de schi de la Corona Brașov, a tras un semnal de alarmă după incidentul de la Azuga, punctând: „Înțelegem etapa prin care trece Federația Română de Schi Biatlon, înțelegem că nu există suficiente fonduri sau personal, însă totul până la siguranța copiilor noștri. De data aceasta am avut noroc ca nu s-a întâmplat ceva mult mai grav, dar este un semnal de alarmă pe care suntem îndreptățiți să îl tragem. Organizatorii oricărei competiții trebuie să se asigure că totul se desfășoară în condiții de maximă siguranță”.

La Campionatele Naționale de la Azuga, Corona a câștigat două titluri de campion național, prin Szoke Hunor și Diana Rențea, ambii la la combinată și slalom uriaș, U18. De asemenea, Sebastian Dudaș a câștigat locul 2 la slalom uriaș U21, iar Vlad Iordache, locul 3 la slalom uriaș, U18, potrivit comunicatului primit.

E de așteptat punctul de vedere al conducerii FRSB pe marginea acestui subiect delicat…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare