Sport

SCHI ALPIN. Cu Jansrud şi Shiffrin în prim-plan!!!

 

Schiorul alpin Kjetil Jansrud (foto: Sammy Minkoff/Presse Sports) rămâne regele Super G-ului. Câştigător al globului mic de cristal al specialităţii în ultimele două sezoane, norvegianul s-a impus, duminică, la Lake Louise, în primul Super G din actuala stagiune a Cupei Mondiale. Sportivul în vârstă de 33 de ani a fost cronometrat în 1.33.52, învingându-l cu 14 sutimi pe austriacul Vincent Kriechmayr, clasat al doilea. Astfel, Jansrud a bifat al 22-lea său succes în 7 ani de Cupă Mondială. Pe locul 3, surprinzător, a terminat elveţianul Mauro Caviezel, la 21 de sutimi în spatele „vikingului”. În top 5 au mai acces austriacul Hannes Reichelt şi norvegianul Aksel Lund Svindal.

Kriechmayr este noul lider în clasamentul general al Cupei Mondiale după week-end-ul canadian, cu 130 de puncte acumulate. Pe podium se mai află Max Franz (Austria – 122 p) şi Jansrud (120 p).

La Killington, în Vermont (SUA), Mikaela Shiffrin a fost acasă… Americanca s-a impus în slalomul de duminică, oprind cronometrul oficial la 1.43.25. A doua a fost slovaca Petra Vlhova (+0.57), iar a treia, suedeza Frida Hansdotter, campioana olimpică a specialităţii (+1.08).

Astfel, Shiffrin are, deja, două victorii din 4 probe disputate în noul sezon al Cupei Mondiale feminine de schi alpin şi conduce detaşat în ierarhia generală, cu 114 puncte avans faţă de ocupanta poziţiei secunde, Petra Vlhova.

CITEŞTE ŞI: ACTUALITATEA ÎN SCHI. Franz, la Max!!!

SĂRITURĂ FABULOASĂ la Ruka!!! Recordul trambulinei, egalat!!!

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button