Sport

SCANDALUL CU IMNUL ȚINUTULUI SECUIESC. Noi păreri PRO și CONTRA…

  • romaniaucraina.png

Cazul în care hocheiști de la Corona Brașov, Miercurea Ciuc și Gheorgheni au cântat imnul Ținutului Secuiesc la Campionatul Mondial din Slovenia, după meciul pierdut cu Ungaria, continuă să facă vâlvă în mass-media.

DETALII: „NU au cântat imnul Ținutului Secuiesc în locul imnului României”! Ministrul Sporturilor, referindu-se la hocheiștii secui care au reprezentat țara noastră la Mondiale…

 

„Au întors armele împotriva țării lor”

Alexandru Nistor, secretarul general al Federației Române de Hochei pe Gheață, i-a luat în vizor pe hocheiștii secui ce au reprezentat țara noastă la competiția organizată la Ljubljana, declarând pentru prosport.ro: „Este inadmisibil ce s-a întâmplat. Sportivii de etnie maghiară nu au vrut practic să joace, patinau în gol, dădeau cu crosa pe lângă adversari. Puteam să intrăm în prima grupă, dar ei s-au întors împotriva țării pe care o reprezintă. Au făcut figurație, să fim serioși. Nu au jucat cu inima pentru România, ci pentru Ungaria! Știu că sunt acuzații grave, dar așa s-a văzut. Au fost născuți și crescuți de o țară, România, iar ei au trădat. Păstrând proporțiile e ca la război, au întors armele împotriva țării lor. Nu este, însă, ceva întâmplător. A fost încurajată această atitudine de Tanczos Barna, fostul președinte al FRH (ministrul Mediului, din partea UDMR, în prezent – n.r.). Eu am fost secretar general și în 2009, când era el șef, dar am plecat, pentru că nu mai suportam ce se petrecea. Eram doar 3 români în toată federația și se vorbea numai în maghiară. Nu am stat pentru un salariu, am avut demnitate și am părăsit instituția. Nici nu vreau să vă spun cum vorbea el despre România. Este un naționalist maghiar, aș zice poate chiar spre extremă. A încurajat tot timpul comportamentul pro-Ungaria și anti-România. După câțiva ani cu «răposata» conducere s-a ajuns la o datorie de peste un milion de euro a federației! Abia după ce au venit domnii Florian Gheorghe și Alexandru Hălăucă s-au îndreptat lucrurile și acum suntem puțin pe plus din punct de vedere financiar”.

„Suntem solidari cu cei atacați pe nedrept”

Și Kelemen Hunor, președintele UDMR, și-a exprimat punctul de vedere pe marginea acestui subiect la ordinea zilei: „Sunt mândru de echipa de hochei României pentru că a ajuns la Campionatul Mondial, la Ljubljana. Sunt mândru că nouăzeci la sută din echipă este formată de jucători secui, care au muncit mult cu coechipierii români pentru a reuși. De data aceasta succesul a fost ratat, dar experiența nu. Acum trebuie să mulțumim și să nu pedepsim pe nimeni fără nici o bază – așa cum a cerut ministrul Transporturilor – pentru cântarea imnului secuilor. Nu există nici o bază pentru solicitarea ca ministrul Sportului să-i pedepsească pe secui, pentru că au cântat imnul secuilor – petrecut după meci – apropo. Suntem solidari cu cei atacați pe nedrept. Ministrul Transporturilor, cel care a solicitat sancționarea, oare poate fi tras la răspundere pentru ceea ce cântă conductorul sau călătorii în tren?”.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare