Sport

SCANDAL ÎN TENIS. Meciuri trucate!!! Jucători de top implicați!!!

 

16 jucători din top 50 mondial sunt suspectați că au trucat partide, câteva dintre acestea producându-se la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, după cum a informat ieri presa engleză.

„În deceniul trecut, 16 jucători din top 50 au intrat în atenția comisiei de etică a tenisului, fiind bănuiți că au trucat meciuri”, a relatat BBC, care (împreună cu jurnaliștii de la BuzzFeed News) susține că a avut acces la arhivele secrete, studiind probele unei corupții la scară mare.

Conform BBC și Buzzfeed, printre documente figurează și detaliile unei anchete declanșate în 2007 de ATP. Astfel, s-a inserat că sindicate ale pariorilor din Rusia și Italia (Sicilia) au plasat sume mari de bani pe meciuri bănuite a fi trucate. Trei dintre acestea s-ar fi produs la Wimbledon (foto: Keystone).

Reprezentanții sindicatelor de pariori contactau tenismenii în camerele lor de hotel, promițându-le câte 50.000 de dolari pentru un… eșec, dar și alte recompense, potrivit surselor citate.

BBC și Buzzfeed News n-au publicat numele nici unui sportiv suspectat.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button