Sport

Sărituri… degeaba

 

După ce s-a aflat că sportivii brașoveni Eduard Török și Iulian Pâtea n-au fost lăsați să participe la două etape din cadrul Turneului celor 4 Trambuline de către conducerea FRSB, reacțiile venite în cascadă au început să „lumineze” umbrele existente de multă vreme în cadrul lotului național, antrenorul coordonator Florin Spulber fiind arătat insistent cu degetul.

Eduard Török, aflat în Marea Britanie pentru a-și da examenele la facultate, ne-a declarat că el și cu Iulian Pâtea au fost în Elveția, la Engelberg, pentru etapele de Cupă Continentală, cu un fost coleg, devenit antrenor, Remus Tudor, nu cu Florin Spulber, așa cum știa, de pildă, Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB. Acum, e interesant de aflat ce calitate are Tudor la lotul național al „icarilor” sau dacă serviciile sale – lăudabile, de altfel – sunt făcute doar în numele voluntariatului.

Într-un material apărut în Gazeta Sporturilor, Török dă detalii cu privire la relația avută cu Spulber, ceea ce poate duce cu gândul la o răzbunare „ochită” cu ocazia promisei participări la Turneul celor 4 Trambuline: „Sincer, noi nu l-am mai agreat. Nu eram mulțumiți de antrenamente. Ne lăuda în față, iar în spate vorbea, prin Federație, că n-avem nicio șansă, că suntem slabi”.

Apoi, atât Török, cât și Pâtea au dezvăluit privitor la deplasarea din Canada, unde primul a reușit să cucerească 17 puncte în Cupa Continentală: „Am aterizat cu avionul la 1.000 de kilometri de locul concursului, în Calgary. De-acolo am luat un campervan, o mașină tip rulotă, și am mers până la Whistler. Deși eram foarte obosiți, antrenorul Spulber ne sugera să dormim în campervan – «De ce să mai luăm hotel când putem dormi în el?»… Erau 16-17 ore de mers din Calgary, din Vancouver, unde a aterizat toată lumea, doar 2 ore de condus. Iar propunerea cu vanul a fost hilară. Era potrivită dacă mergeam la pescuit sau în vacanță, nu dacă dormeam 6 nopți, 6 persoane la concursul de care depindea, în mare măsură, calificarea la Jocurile Olimpice!”.

E necesar de aflat dacă răspunde cineva pentru această acțiune prost plănuită, făcută, așa cum se observă la prima vedere, în ciuda săritorilor cu schiurile, obligați să îndure o oboseală cruntă pentru a fi… supraviețuitori.

Frustrați la maximum, Török și Pâtea au ignorat, iată, omerta și suportă acum consecințele: primul a fost nevoit să-și anunțe retragerea, dedicându-se, de acum, exclusiv studiilor, iar celălalt, din câte am aflat (neoficial), a fost exclus din lotul național.

Foto: Iulian Pâtea a participat la Jocurile Olimpice de la Sochi 2014, reprezentând România

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Eduard Török, DEZVĂLUIRI despre ceea ce se întâmplă la lotul național de sărituri cu schiurile!!!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button