Sport

Săritori brașoveni, „EN GROS” la Cupa Mondială! TRAMBULINĂ spre Jocurile Olimpice de la Beijing

 

Cupa Mondială la sărituri cu schiurile a debutat la finalul săptămânii trecute la Nizhny Tagil, în Rusia, iar la start au fost prezenți și doi sportivi români, brașovenii Andrei Feldorean și Andrei Cacina (foto). Primul a reușit calificarea în prima etapă, depășind câțiva săritori cu nume, precum austriacul Stefan Kraft, care în etapa secundă a terminat pe locul 3.

„Calificarea a venit într-un concurs foarte greu, cu 72 de sportivi la start. Toată lumea vine acum să obțină puncte pentru Jocurile Olimpice. Important este să rămânem în ritmul acesta, să nu avem doar apariții rare la acest nivel”, a declarat Florin Spulber, antrenorul coordonator al lotului național, pentru eurosport.ro.

La sfârșitul săptămânii, la Nizhny Tagil, sunt programate și primele două etape de Cupă Mondială la feminin. România le are înscrise pe Dana Haralambie, Diana Trâmbițaș, Alessia Mîțu și Delia Folea, toate originare din județul Brașov. 

Loturile naționale de sărituri cu schiurile sunt angrenate în această perioadă în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, programate în perioada 4-20 februarie 2022. Nimeni nu are calificarea garantată, iar linia se va trage în prima parte a lunii ianuarie, după Turneul celor Patru Trambuline. 
 
„Nu mai există loc cotă pentru națiuni, la Jocurile Olimpice se califică primii 60 de sportivi la masculin și 40 la feminin în Ranking List. Încercăm să mergem la Jocurile Olimpice. Noi suntem hotărâți să participăm la toate etapele de Cupă Mondială până la finalul perioadei de calificare, inclusiv în Turneul celor Patru Trambuline”, a mai relatat Florin Spulber pentru sursa citată. 
 
Obiectivul României la sărituri cu schiurile este să „prindă” Jocurile Olimpice cu doi băieți și două fete, ceea ce înseamnă participarea cu o echipă mixtă în întreceri.
 
După întrecerile din China, lotul masculin are în vedere și participarea în premieră la Campionatele Mondiale de zbor cu schiurile de la Vikersund. 
 
Iată, așadar, o schimbare de optică a FRSB, după ce, în urmă cu câțiva ani, nu fusese de acord cu înscrierea lui Iulian Pîtea și Eduard Török la Turneul celor 4 Trambuline. De acolo s-a declanșat un conflict din care au avut de pierdut cei doi performeri, aceștia retrăgându-se, de voie-de nevoie, din activitate. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare