Sport

Sabrerii brașoveni, pe podiumul Campionatelor Naționale de cadeți

Doi brașoveni vor reprezenta România la Campionatele Europenede cadeți

  • diana_2.jpg
 

Două medalii pentru sabrerii de la CSM Brașov la Campionatele Naționale de cadeți, care au avut loc la București.

În competiția masculină, Rareș Ailincă (foto 1) a cucerit „argintul”. Sportivul antrenat de Marius Gălățanu a pierdut în finală, 9-15, în fața lui Matei Aniculoesei (Steaua). Un alt brașovean, Andrei Păștin, antrenat de Rareș Dumitrescu la CS Dinamo, a încheiat pe poziția a 5-a.

La feminin, Diana Crețu (foto 2) a urcat pe ultima treaptă a podiumului, după ce a pierdut în semifinale în fața Sabinei Martiș (Steaua), cea care a cucerit mai apoi titlul național. Pe poziția a doua s-a clasat Natalia Bugaevski (CSTA București) a terminat pe locul 2, iar ceea de-a doua medalie de bronz a ajuns la Ilinca Pantiș (Riposta București). Celelalte rerpezentante ale CSM Brașov au fost, Ana Maria Botezatu (locul 23), Ștefania Szabo (24), Alesia Cîdă (27) și Vanessa Danciu (31).

„Am încheiat o lună grea, cu multe competiții în care sportivii brașoveni au avut rezultate bune. După bronzul obținut la C.N. de juniori, Rareș Ailincă a confirmat și la cadeți și a devenit vicecampion național. Sunt rezultate care ne dau încredere că vom obține performanțe foarte bune și la Campionatul European de cadeți, unde România se va prezenta cu patru sportivi, dintre care trei se pregătesc la Centrul Olimpic de la Brașov, iar doi sunt brașoveni, Rareș Ailincă și Andrei Păștin. Scrima brașoveană nu a mai avut doi sportivi calificați la un Campionat European sau Mondial de 10 ani”, a declarat antrenorul Marius Gălățanu.

Campionatul European de scrimă rezervat cadeților (sabie, spadă,floretă) va începe pe de 28 februarie în Bulgaria, la Plovdiv.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare