Sport

Sabina Baltag, al doilea „aur” pentru România la Jocurile Olimpice de Tineret

 

După Adrian Şulcă (judo – 81 kg – Detalii aici: Medalie olimpică de AUR pentru România!!! Cum va fi primit CAMPIONUL acasă?!… Alte două clasări „tricolore” pe podium la JOT!!!), România a cucerit a doua medalie de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires.

Campioană europeană en titre, halterofila Sabina Baltag (17 ani) este de acum și campioană olimpică de tineret. Românca s-a impus la categoria 53 kg, cu un total de 177 kg. Columbianca Kely Valentina Junkar Acero a fost cea mai bună la procedeul smuls, cu 78 kg, unde Baltag a ridicat 77 kg. La smuls însă „tricolora” a ridicat 100 kg la ultima încercare și a cucerit titlul olimpic în condițiile în care rivala ei s-a oprit la 89 kg. „Bronzul” a ajuns la Nur Vinatasari (Indonezia), cu un total de 162 de kg (72 kg – aruncat, 90 kg – smuls)  .

Sabina Baltag este legitimată la CSM Botoşani. Ea face parte din echipa de aur a Centrului Olimpic Naţional dedicat halterelor, lansat de Nicu Vlad.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare