Sport

Să curgă berea pe…FOTBALUL BRAȘOVEAN!!! Sandu Andrași a pus punctul pe „i”!!!

  • tex.jpg
 

De Alexandru Andrași (foto 1), precum și de regretatul portar Ibrahim Dossey se leagă, în principal, ultima calificare a echipei FC Brașov în Cupa UEFA, cei doi dejucând blatul pus la cale, în campionatul românesc, cu FCM Bacău (vezi foto 2 – facsimil Transilvania Expres).

„
După 27 ani, Brașovul făcea pasul spre cupele europene. Pe termen scurt, toată lumea din oraș, comunitatea au avut de câștigat, dar, pe termen lung, din păcate, nimeni nu a știut să gestioneze acea performanță. Și s-a ajuns acum, ca Brașovul să nu mai scoată capul în fotbalul românesc”, a scris, realist, jurnalistul brașovean Marius Huțu, care și el și-a făcut ucenicia la TEX (www.mytex.ro).

Astăzi, într-un interviu cu Alexandru Andrași pentru www.pariurix.com, Marius Huțu l-a întrebat, printre altele, pe fostul atacant „stegar”: „Ești brașovean, ce senzație trăiești când vezi că FC Brașov nu mai există, iar stadioanele sunt dărâmate?”, cu referire la Stadionul „Municipal”, care a fost demolat și pe locul unde trebuia să se înalțe o altă arenă, într-un proiect – utopic – de găzduirea de meciuri pentru… Euro 2012, și la Stadionul „Tractorul”.

Răspunsul lui Sandu a sosit prompt: „
Îmi pare rău că pe acei oameni care au fost atunci și mai sunt și azi la putere nu-i interesează fotbalul. Nu mai spun că nu-i interesează sportul. Două sporturi de renume au adus faimă Brașovului și chiar țării. Handbalul, prin Rulmentul, acum redenumită Corona, iar fotbalul – prin Steagu Roșu, care a devenit apoi FC Brașov. Alte sporturi, să mă scuze ceilalți, nu vreau să-i jignesc, nu au adus faimă acestui oraș, așa cum au făcut-o handbalul și fotbalul. Nu știu acum handbalul cât de mult, dar fotbalul este neglijat sută la sută. Din șapte echipe cu care ne mândream în primele două ligi – și avem un potențial fantastic de mare prin tinerii jucători care erau crescuți, cu Steagu Roșu de top -, am ajuns să nu mai avem niciuna. Nu mai avem terenuri, nu mai putem practica acest sport. Copiii, din păcate, fac antrenamente în parcuri sau pe niște terenuri care nu se mai ridică la anumite standarde. Cred că suntem singurul oraș din centrul țării care nu are un stadion decent… Două stadioane mari, «Tractorul» și «Municipal», au fost dărâmate. De asemenea, «Tineretului» are o tribună dărâmată, iar o alta nu poate fi utilizată, pentru că nu asigură securitatea suporterilor. 
Iar «Muncipalul» a avut aceelași proiect și aceeași finanțare ca și «Cluj Arena». Trebuiau să se construiască în același timp. Nu pot să spun cine a fost de vină, dar azi văd că stadionul din Cluj este în picioare și poate găzdui atâtea activități, iese în evidență, iar Brașovul face Berarul sau mai știu eu ce activități de altă natură. Îi felicit pe acei suporteri care reușesc să țină SR Brașov în liga a treia cu mari eforturi și își doresc ca acest sport să nu moară”.

Interesant este că, acum, oficialitățile brașovene au luat drept model Clujul pentru construirea unei Săli Polivalente, mai mari și mai frumoase, care se află, deocamdată, în stadiu de proiect, la fel ca multe alte obiective de interes local trâmbițate ritmic.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare