Sport

Românii au strălucit în prima etapă a grupelor Europa League

 

Dupa sapte ani de seceta, CFR Cluj a revenit in grupelor unei cupe europene, acolo unde a produs unul dintre socurile primei etape. Campioana Romaniei a reusit sa debuteze cu dreptul in sezonul 2019/20 al grupelor Europa League, unde le are adversare pe Lazio, Rennes si Celtic. O alta echipa unde evolueaza jucatori romani a fost in prim-plan joi seara. Ludogorets a castigat si ea cu 5-1 in fata lui TSKA Moscova, intr-un meci in care Claudiu Keseru a inscris un hattrick.

Ratarea calificarii in grupele Ligii Campionilor a fost un pas inainte pentru Dan Petrescu si pentru echipa pe care o antreneaza.  “Bursucul” a pregatit intens partida din Grupa E a Europa League, unde CFR Cluj a primit vizita lui Lazio. Cotata cu sansa a doua nu s-a vazut lucrul acesta si pe teren, iar rezultatul demonstreaza ca nu mai sunt echipe mici. Au fost surprize notabile in prima etapa din grupele Europa League, aici putem incadra si victorie ardelenilor cu 2-1 in fata italienilor de la Lazio.

Declaratia lui Dan Petrescu dupa succesul in fata lui Lazio spune totul despre rezultatul de joi seara, acesta afirmand norocul a avut si el un cuvant de spus. Billel Omrani a fost si de aceasta data omul cu golul decisiv pentru CFR Cluj. Golgheter in preliminariile Ligii Campionilor unde ardelenii s-au oprit in play-off, francezul a marcat golul de 2-1 in minutul 75, dupa jumatate de ora de la introducerea lui pe teren. Omrani are deja zece goluri pentru CFR Cluj in acest sezon, in toate competitiile.

Europa League, competitia unde romanii ies in relief

Patru internationali romani evolueaza la echipe care sunt deja calificate in Liga Campionilor, dar dintre acestia unul singur a fost integralist. Nicolae Stanciu a jucat toate minutele in partida pe care Slavia Praga a incheiat-o la egalitate in jocul cu Inter. Ianis Hagi a intrat si el pe final de meci, in Salzburg – Genk 6-2. Lucrurile au stat diferit in prima etapa a grupelor Europa League, locul unde romanii sunt obisnuiti sa iasa mai mult in relief.

Pe langa succesul campioanei Romaniei in fata lui Lazio si care a tinut prima pagina a presei sportive din Italia, Claudiu Keseru a iesit si el la rampa. Rezultatele serii in Europa League au avut-o pe Ludogorets in prim-plan, atacantul nationalei Romaniei si al campioanei Bulgariei a fost singurul jucator care a inscris un hattrick in prima etapa a grupelor. Ludogorets a primit vizita rusilor de la TSKA Moscova, in fata carora s-a vazut condusa cu 1-0 inca de la pauza. Acela a fost momentul cand formatia bulgara a iesit la rampa si a reusit sa inscrie cinci goluri in decurs de o repriza. Ultimele trei au apartinut atacantului roman in varsta de 32 de ani.

Program dificil in a doua etapa

Pentru un nou succes si in runda secunda a grupelor Europa League, vor avea nevoie de multa determinare. Conform cotelor agentiilor de pariuri CFR Cluj pleaca din nou cu sansa a doua. Daca vei incerca sa pariezi online gasesti vei vedea o cota de 5.40 in dreptul ardelenilor, in timp ce scotienii au 1.55 pentru un eventual succes.

CFR Cluj revine cu bucurie pe Celtic Park, pentru jocul cu Celtic Glasgow, echipa pe care a mai invins-o si in turul al treilea preliminar din Liga Campionilor. Acelasi Omrani iesea la rampa si aducea succesul pentru campioana Romaniei. Ludogorets Razgrad nu are nici ea un meci usor. Formatia la care evolueaza romanii Claudiu Keseru, Cosmin Moti si Dragos Grigore merge in Ungaria, urmand sa intalneasca Ferencvaros.

Meciurile rundei cu numarul 2 din grupele Europa League se vor disputa in data de 3 octombrie. Celtic – CFR Cluj se va juca de la ora 22:00, iar Ferencvaros – Ludogorets doua ore mai devreme, de la 19:55.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare