Sport

România vrea să organizeze și EURO 2028

 

România, Bulgaria, Grecia și Serbia iau în calcul și o candidatură comună pentru găzduirea Campionatului European de fotbal din 2028, pe lângă posibila candidatura comună în vederea găzduirii Cupei Mondiale din 2030, a afirmat vineri președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, citat de Reuters. Vineri, premierul bulgar Boiko Borisov anunțase că țara sa, România, Grecia și Serbia analizează o posibilă candidatuă comună pentru Cupa Mondială de fotbal 2030.
Președintele sârb Aleksandar Vucic – (foto) a declarat că aceste patru țări din Balcani vor candida și pentru organizarea Campionatului European de fotbal din anul 2028. Vucic a adăugat că această candidatură le va permite celor patru țări să-și îmbunătățească stadioanele și infrastructura sportivă. Vucic a participat la reuniunea la nivel înalt Bulgaria-Grecia-România-Serbia de la Varna. O purtătoare de cuvânt a guvernului Bulgariei a confirmat că a fost discutată ideea unei candidaturi comune pentru găzduirea competiției din anul 2028.

Cred că merită să discutăm acest plan al lui Tsipras (premierul elen Alexis Tsipras). La fel ca Bulgaria și Italia, gazde ale Campionatului Mondial de volei masculin, cele patru țări – Serbia, Grecia, România și Bulgaria – pot să găzduiască CM 2030 de fotbal “, a declarat Boiko Borisov cu prilejul unei conferințe de presă din timpul reuniunii de la Varna.

Pentru CM 2030, Anglia și-a anunțat deja intenția de a întocmi un studiu de fezabilitate pentru o candidatură comună alături de Irlanda de Nord, Scoția și Țara Galilor. Irlanda și-a manifestat de asemenea interesul de a se alătura acestei candidaturi. În America de Sud, Argentina, Uruguay și Paraguay și-au anunțat și ele intenția pentru o candidatură comună la CM 2030, an în care se va marca a 100-a aniversare de la prima Cupa Mondială care a avut loc în Uruguay (1930).
Marocul, după 5 candidaturi eșuate, ultima pentru CM 2026, se gândește la o nouă încercare în 2030, de dată această alături de Algeria și Tunisia. Ediția 2026 a CM va fi organizată în comun de SUA, Mexic și Canada. Ediția din 2022 va fi găzduită de Qatar.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button