Sport

România rămâne în lumea bună. Performanţă uriaşă pentru hocheiul românesc. Ce face FRHG pentru viitor?

România rămâne în lumea bună. Măcinat de scandaluri inutile şi de o luptă dură pentru putere, hocheiul românesc a reuşit o performanţă uriaşă.

Fără mai mulţi hocheişti, despre care chiar nu mai trebuie să discutăm acum, Naţionala de hochei pe gheaţă a României a reuşit să se menţină în eşalonul secund mondial, imediat în urma elitei, deşi nimeni nu îi dădea nici o şanşă.

Băieţii care au răspuns prezent la convocarea lui Julius Penzes au demonstrat caracter şi au fost o echipă pe gheaţă la Campionatul Mondial Divizia I, Grupa A, care a avut loc în Marea Britanie, la Nottingham.

Astăzi, în ultimul meci al lor la Nottingham, „tricolorii” au cedat în faţa Poloniei, 2-6, golurile lor fiind marcate de Peter Balazs şi Gajdo Balazs. Însă, Coreea de Sud a dispus de Litunia, 2-1, iar balticii au terminat competiţia cu înfrângeri pe linie şi au retrogradat în Divizia I, Grupa B.

România, care era victimă sigură înainte de startul competiţiei, a făcut un meci mare cu Lituania, de care a dispus cu 3-2, revenind de la 0-2. Asta, în condiţiile în care, anul trecut balticii câştigau meciul direct de la Campionatul Mondial, 5-4.

Surpriza acestui an a fost Polonia, care a promovat în primul eşalon. Dacă privim puţin în spate, în 2019, România promova în Divizia I, Grupa A chiar în dauna Poloniei, pe care o învingea dramatic, în OT, 3-2, cu un gol marcat de Borysenko din pasa lui Gliga. După 4 ani de la acel rezultat, Polonia merge să se dueleze cu Finlanda, Suedia, SUA sau Canada. Dacă federaţia de la Bucureşti va face ceva pentru sportul pe care îl reprezintă şi va avea grijă de tinerii hocheişti, poate va veni şi vremea României. Asta speră orice iubitor de hochei din ţara noastră.

România, reveniri importante

Probabil, sezonul viitor, România va avea o echipă mai puternică. Va reveni Roberto Gliga, care acum a lipsit pentru că a suferit o intervenţie chirurgicală, va reveni şi Albert Zagidullin, şi el accidentat acum, iar Radim Valchar va fi în sfârşit eligibil. Probabil şi Owen Williams va putea reprezenta România. Despre alte aspecte nu are rost să mai discutăm, este clar că o echipă este mai puternică dacă are în componenţă oameni care dau totul pentru culorile pe care le reprezintă.

FOTO: Facebook Federatia Romana de Hochei pe Gheata – FRHG


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare