Sport

România, pe 4 la Campionatul European de handbal feminin. „Tricolorele” au intrat pe teren resemnate în finala mică, iar revenirea de pe final nu a contat

 

România a pierdut și finala mică a Campionatului European de handbal feminin din Franța. „Tricolorele” au cedat cu 20-24 în fața Olandei și au ratat medalia de bronz, terminând competiția pe poziția a patra.

România a „ars” după doar o săptămână și a încheiat dezamăgitor un turneu final în care la intrarea în grupele principale se gândea la titlu.

Formația antrenată de Ambros Martin a început entuziasmant și a defilat în grupa D, în care a dispus de Cehia, Germania și mai ales Norvegia. Au fost artificii în jocul României, care arăta un handbal total. Mutarea de la Brest la Nancy, locul unde s-au jucat meciurile din grupa II principală și cele trei zile de pauză dintre duelurile cu Norvegia și Olanda, au stricat ceva iar în săptămâna a doua a competiției formația noastră a apărut schimbată radical în rău. A venit prima înfrângere cu Olanda, apoi un succes tras de păr cu Spania, deja eliminată și un nou eșec, cu Ungaria. Mai mult, în meciul cu maghiarele Cristina Neagu a suferit o ruptură de ligamente și totul s-a terminat. Calificate totuși în semifinale, jucătoarele lui Ambros Martin nu au avut puterea să treacă peste faptul că și-au pierdut liderul. Psihic, România a fost foarte jos, iar acest lucru a contat enorm. Cu Rusia, în semifinale, nu a au avut nici o șansă, după o repriză secundă dezamăgitoare.

Astăzi, în finala pentru „bronz”, „tricolorele” au intrat pe teren resemnate în fața Olandei, deși au arătat pe final că ultimul loc pe podium era accesibil. Batavele au făcut legea în prima repriză, pe care au încheiat-o cu un avans mare, 15-8. Diferența a ajuns la opt goluri în debutul părții a doua și totul părea încheiat. Denisa Dedu a încput însă să apere, iar în atac, cu Mădălina Zamfirescu, jucătoare nedreptățită la acest turneu final de selecționerul Ambros Martin, Valentina Ardean și Laura Chiper în prim-plan, echipa noastră a început urmărirea. Din păcate, fetele noastre s-au trezit și au început să creadă cu adevărat mult prea târziu, iar remontada așteptată de fanii de la Paris și din țară nu a venit. România s-a apropiat la 20-23, dar nu a știut să profite de alte atacuri ratate de batave la acest scor. Până la urmă, rivalele s-au impus cu 24-20 și au cucerit „bronzul”, în timp ce România a terminat în afara podiumului un turneu final început fabulos.

Pentru formația noastră au marcat: Ardean-Elisei – 6 g, Chiper – 3 g, Geiger, Buceschi, Perianu, Zamfirescu și Laslo – câte 2 g, Pintea – 1 g.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare