Sport

ROMÂNIA MARE. „Tricolorele” au demolat Norvegia, după o lecție de handbal total

  • elizachiper.jpg
 

România a făcut un nou meci fabulos la Campionatul European de handbal feminin din Franța. „Tricolorele” au spulberat Norvegia, 31-23, și merg cu 4 puncte în grupa principală de la Nancy.

După victoriile așteptate cu Cehia și Germania, România și-a măsurat forțele cu cu „monstrul” Norvegia, echipa care a dominat handbalul feminin în ultimul deceniu. Iar „tricolorele” au dat de pământ cu nordicele, care nu au știut ce să facă pentru a depăși o apărare incredibilă, doi portari de excepție și pentru a anihila un atac stelar.

Meciul de la Brest a avut o miză uriașă. Norvegia, care risca să meargă fără puncte în grupa principală, era sub presiune pentru prima oară după mult timp la un turneu final, iar România, cu un succes, putea se se apropie de semifinale.

Meciul a început cu 15 minute de luptă, în care s-a mers cap la cap, cu multe goluri. „Tricolorele” au rupt monotonia după exaxct un sfert de oră, când s-au desprins la două lungimi, 10-8. A fost momentul în care echipa noastră a preluat controlul total al meciului. Cristina Neagu a arătat că este ce mai valoroasă handbalistă a planetei, Eliza Buceschi a fost din nou la un nivel excelent, Crina Pintea s-a distrat cu apărătoarele nordice, Laura Chiper a marcat cu o constanță enervantă, pe care nu a mai arătat-o de ceva vreme, iar Melinda Geiger a fost tunarul care a bombardat poarta adversă. Totul, completat de o prestație de nota 10 a Iuliei Dumanska între buturi, completată perfect de Denisa Dedu. Până la pauză, diferența de pe tabelă a crescut constant. Un avans consistent de șase goluri la pauză, 18-12, dar în special evoluția „tricolorelor” făceau ca românii să trăiască liniștiți, fără emoții, un meci cu cea mai galonată formație a handbalului mondial. Scenariul s-a păstrat și după pauză, singurul regret fiind că nu s-a putut atinge diferența de zece goluri, deși a existat această șansă la 28-19. Pe final, tehnicianul Ambros Martin a jucat cu Laslo, Dragut, Băcăoanu sau Polocoșer, dar nici în aceste condiții nordicele nu s-au putut apropia, iar România a obținut un succes categoric, 31-23.

Au marcat pentru România: Neagu – 11 g, Chiper – 5 g, Geiger și Buceschi – câte 4 g, Pintea – 3 g, Udriștoiu, Laslo, Ardean-Elisei și Dragut – câte 1 g.

Astfel, „tricolorele” merg în grupa principală de la Nancy cu punctaj maxim, la fel ca Olanda, din grupa C. Ungaria și Germania vor porni cu 2 puncte, în timp ce Spania și Norvegia pleacă de la cota 0.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare