Sport

România, în semifinale la Campionatul Mondial U20 de handbal feminin

 

Campioanele mondiale la junioare (U18) din 2014 confirmă și la categoria de vârstă superioară. La Campionatul Mondial de tineret, U20, din Rusia,

România s-a calificat în semifinale, după ce a dispus de Croația, 21-20. A fost meciul Iuliei Dumanska, care a dat recital în poartă. Confruntarea a început prost pentru „tricolore”, croatele conducând cu 7-3 după primele zece minute. În minutul 22, tabela arăta 10-6 pentru Croația, dar până la pauză fetele antrenate de Ion Crăciun au marcat de cinci ori consecutiv și au intrat în avantaj la vestiare, 11-10. În partea a doua, româncele au fost cele care s-au distanțat, conducând cu 18-14 și 19-16. Totuși, emoțiile nu au lipsit. Croatele s-au apropiat la doar un gol, 18-19, 19-20 și 20-21, iar cu 12 secunde înainte de final au ratat o aruncare de la șapte metri. 

Golurile formației noastre au fost marcate de: A. Ilie – 8, Dindiligan – 5, Laslo – 3, Polocoșer și Taivan – câte 2, Ostase – 1.

România merge astfel în penultimul act al Campionatului Mondial U20, unde se va duela mâine, cu Danemarca. În cealaltă semifinală, față în față vor fi Germania și Rusia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button