Sport

România, handbal cu zâmbetul pe buze. Cu Denisa Dedu și Eliza Buceschi fabuloase, „tricolorele” au zdrobit Germania și sunt deja în grupele principale la Euro 2018

 

România a învins cu 29-24 Germania în cea de-a doua partidă de la Campionatul European de handbal feminin din Franța și și-a asigurat deja locul în grupele principale, unde va porni cu cel puțin 2 puncte.

România a avut în față în cea de-a doua dispută de la Euro reprezentativa Germaniei, care a detonat bomba în prima etapă și a învins Norvegia.

Puse în gardă de succesul nemțoiaicelor, „tricolorele” au început meciul perfect. Geiger a marcat prima, apoi Buceschi a fructificat un contraatac, Dedu a apărat o aruncare de la 7 metri, iar Geiger a făcut 3-0. Totul, după patru minute perfecte pentru echipa noastră. A fost 5-1 în minutul 5, după care avansul formației lui Ambros Martin s-a stabilizat la 3-4 goluri. Brașoveanca Denisa Dedu a făcut un meci fabulos, a apărat în momente cheie, iar când poarta ajută, atacul nu are cum să nu funcționeze. Tot în prima repriză s-a consemnat un moment care va intra în istorie, Cristina Neagu devenind cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European. La cabine, România a intrat cu 14-11, dar după pauză și-a continuat recitalul. Dedu și-a încununat evoluția cu un gol din poartă în poartă, Buceschi a marcat la foc automat, iar „tricolorele” s-au dus la 25-16 în minutul 49. Pe final, nemțoaicele au redus din handicap, dar nu au putut pune în pericol victoria României. S-a încheiat 29-24, iar echipa noastră are deja locul asigurat în grupa principală, unde va merge cu cel puțin 2 puncte. Pot fi chiar 4 puncte, în cazul unei victorii miercuri, cu Norvegia.

Pentru România au marcat: Buceschi – 11 p, Neagu – 5 g, Pintea – 4 g, Geiger – 3 g, Florică și Udriștoiu – câte 2 g, Dedu și Laslo – câte 1 g.

„Pentru mine personal e bine că am câştigat împotriva Germaniei, că avem două puncte garantate în main round. Sunt mândră de faptul că sunt cea mai bună marcatoare de la Campionatele Europene, voi rămâne în istorie, dar cel mai important e că am câştigat. Am făcut mai puţine greşeli azi decât în meciul cu Cehia şi am câştigat mai lejer. Acum nu ne gândim la meciul cu Norvegia, dar de mâine o vom face”, a declarat Cristina Neagu la TVR.

„Da, într-adevăr, sunt foarte fericită. Am jucat în această manieră şi mă bucur enorm. Mă ajută mult să mă exteriorizez şi drept dovadă am reuşit. A fost foarte important să nu le lăsăm să se apropie, mă bucur mult ca am reuşit lucrurile acestea, sunt foarte mândră de echipa mea. În seara asta ne bucurăm de victorie, iar de mâine ne pregătim de meciul cu Norvegia”, a precizat Denisa Dedu, cea care a fost desemnată MVP-ul partidei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare