Sport

ROMÂNIA este în SEMIFINALELE FED CUP. Begu și Niculescu, meci FABULOS la dublu

 

România este în semifinalele Fed Cup. „Tricolorele” au învins Cehia, cea mai titrată echipă din istoria competiției, 3-2, după un meci decisiv de dublu fabulos, în care Irina Begu și Monica Niculescu au dispus de Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, primele două clasate în ierarhia WTA de dublu, 6-7(2), 6-4, 6-4. 

Simona Halep a deschis ziua a doua cu un succes în fața Karolinei Pliskova, 6-4, 5-7, 6-4.

„Aveam destulă energie, mai puteam să joc! Nu e ușor să joci pe acest teren. Mi-am dorit foarte mult să câștig și sunt foarte fericită. Nu e ușor să fii ofensivă împotriva Karolinei, îmi e greu să intru în minge și să lovesc mai tare contra ei. Mereu am meciuri grele cu Pliskova, mă bucur că am câștigat și eu acasă la ea, pentru că și ea m-a învins acasă în trecut. Mă bucur că am făcut față, că am jucat bine și am reușit să câștig”,a declarat Simona Halep, la Telekom Sport.

„A fost un meci dificil. A durat aproape trei ore. Întotdeauna este greu împotriva Simonei. M-am aşteptat la un astfel de meci. Mă bucur că s-a jucat astfel, chiar dacă am pierdut. Cu siguranţă aş fi putut să joc mai bine anumite puncte. A fost un meci de calitate între două jucătoare bune. Întotdeauna va fi atât de mică diferenţa împotriva ei. Am luptat până la sfârşit. Aş fi vrut să mai adaug un punct pentru Cehia, ar fi ajutat foarte mult”, a spus Karolina Pliskova.

Apoi, Mihaela Buzărnescu (29 WTA) a cedat fără drept de apel în fața Katerinei Siniakova (44 WTA), 4-6, 2-6, iar scorul general a devenit 2-2.

„A fost ceva presiune, am început foarte bine şi am condus cu 3-0, dar nu mă gândeam vreo clipă că voi pierde acest meci. Din păcate, şi ea a avut o formă fizică bună, a alergat la nişte mingi pe care nu mă aşteptam să le scoată. Sunt supărată, pentru că dacă învingeam nu mai trebuia să se joace meciul de dublu… Nu am jucat rău. Sper ca meciurile pierdute să nu fie negative pentru următoarea partidă de Fed Cup şi să mai am ocazia să joc la simplu. Bineînţeles că asta va depinde şi de forma mea din următoarele concursuri, până în aprilie. Probabil îmi trebuie mai multă răutate pe teren şi un serviciu îmbunătăţit. Jocul meu este, oricum, unul ofensiv, dar una peste alta nu am nimic de reproşat după acest meci. Probabil dacă aş fi fost refacută mai devreme decât s-a întâmplat ca să am mai multe meciuri în picioare în ultima vreme. În schimb forma mea este pe drumul cel bun, de când am ajuns în Australia nu am jucat rău şi se vede că sunt undeva acolo, sper să depăşesc pragul acesta şi să câştig un meci ca să am o altă satisfacţie, deocamdată rămân cu un gust amar de fiecare dată”, a comentat Mihaela Buzărnescu.

Astfel, meciul de dublu a fost cel care a decis învingătoarea. Cehia a mizat pe cele mai bune jucătoare de dublu ale momentului, primele două clasate în ierarhia WTA, Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova. De partea cealaltă, România a răspuns cu Irina Begu și Monica Niculescu, proaspetele câștigătoare ale turneului de la Hua Hin.

Disputa a fost una fabuloasă. Cehoaicele au câștigat primul set la tie-break, 7-6, însă româncele, încurajate de o galerie superbă, au luptat fantastic și au câștigat următoarele două manșe, 6-4, 6-4. După un meci nebun de două ore și 53 de minute, românii au încins hora în sala de la Ostrava.

„Nu pot să zic nimic! Am jucat foarte bine, îmi era teamă că nu o să fie bine. Mi s-a părut că am jucat grozav. Să vină atâţia oameni pentru noi. Îmi era teamă că nu mai pot să o ajut pe Irina, dar pubicul m-a ţinut acolo”, a declarat Monica Niculescu la Telekom Sport.

„Totul a fost posibil datorită Simonei. Am ajuns în postura de 2-2, nu a fost uşor pentru că emoţiile erau foarte mari. Am fost aşa şi acum trei ani şi nu ne-am calificat, am pierdut acasă, dar cu aşa o galerie nu puteam să pierdem şi acum. Am luptat pentru fiecare punct. Cum am învins? A fost dorinţă. Atât! Nici nu-mi vine să cred ce am realizat”, a punctat Irina Begu.

„A fost un meci foarte tensionat, din tribune a fost şi mai greu. Am avut emoţii mari. Monica m-a întrebat înainte dacă nu vreau să intru, dar i-am spus că ea e mai bună. Toate am depus un mare efort în acest meci. Am jucat cu o campioană enormă, Cehia. Fetele sunt extraordinare, şi-au lăsat inima pe teren, astfel că au reuşit să câştige. Anul acesta dau totul pentru echipa de FED Cup, cum am mai spus. Pentru noi, pentru ţara noastră, e un lucru enorm. Micuţii care se apucă de tenis pot avea încredere în noi. Acest FED Cup înseamnă altceva”, a comentat și Simona Halep.

FOTO: www.fedcup.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare