Sport

România a câștigat în Muntenegru, dar va fi în urna a patra la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020

 

Naționala României a încheiat anul cu o victorie, 1-0, la Podgorica, cu Muntenegru, însă succesul nu ajută cu nimic.

„Tricolorii” au terminat grupa 4, seria C a Ligii Națiunilor pe poziția a doua, cu 12 p, la două lungimi de Serbia. Din păcate, acest loc secund nu înseamnă nimic. România a încheiat pe locul 4 într-un clasament al locurilor secunde din seria C, după Bulgaria, Israel și Ungaria. Astfel, ai noștri vor fi în urna a patra la tragerea la sorți a preliminariilor pentru Euro 2020, și au doar șanse teoretice să prindă play-off-ul seriei C a Ligii Naținilor, care oferă un bilet la turneul final al Campionatului European pentru echipele care vor rata preliminariile clasice. România mai avea nevoie de un gol la Podgorica pentru a urca în urna a treia.

Cosmin Contra a făcut o echipă ofensivă pentu partida din Muntenegru, cu doi atacanți, Keșeru și Țucudean, sprijiniți din spate de Maxim, Stanciu și Chipciu, iar „tricolorii” au ratat multe ocazii de gol. Țucudean, Anton, Chipciu și Keșeru au fost aproape de gol în primele 20 de minute, după care jocul s-a calmat. Cu un minut înainte de pauză, Țucudean a șutat de la distanță, portarul Petkovic a gafat incredibil și a scăpat mingea în poartă, iar România a intrat în avantaj la cabine. În partea a doua, ai noștri nu au mai putut să forțeze marcarea golului al doilea de care aveau nevoie. Mai mult, în minutul 70, Săpunaru l-a faultat pe Mugosa în careu într-un moment în care mingea era centrată prin spatele porții de un adversar, iar arbitrul Felix Zwayer a dictat penalty. Tătărușanu a apărat însă în fața lui Jankovic și a salvat victoria României.

„Am studiat, ca de fiecare dată, posibilii jucători care execută. De obicei trăgea pe acel colț. M-am aruncat și am făcut o paradă foarte importantă. Mingea mi-a venit direct în ochi, am apărat-o cu ochiul”, a declarat Ciprian Tătărușau, la ProTV.

„Dacă nu dădeam la poartă, nu marcam. A fost noroc. Am făcut un joc bun, am câștigat, dar din păcate nu a fost suficient. Puteam să mai înscriem, dacă era 3-0 sau 4-0 nu se supăra nimeni. Asta e, acum ne va fi greu, dar cred că această atitudine ne va fi bine și putem bate pe orcine”, a spus George Țucudean.

„Sunt fericit pentru atitudine și pentru joc. Dar sunt pe jumătate fericit, pentru că n-am înscris mai mult și nu am reușit să terminăm între cele mai bune locuri 2. N-am ce să le reproșez băieților. E prima dată când învingem Muntenegru într-un meci oficial. Păcat că nu am înscris la toate ocaziile pe care le-am avut. Sunt un antrenor mândru, dacă vom avea o astfel de atitudine, vom putea pune în dificultate orice echipă. Ar fi un lucru senzațional. Din păcate noi aveam nevoie de public la acel prim meci, cel cu Muntenegru. Dacă am fi câștigat atunci, altele erau datele acum. Am încredere că putem intra pe teren și să nu ne fie frică de nici un adversar. Și acum lumea cred că e nemulțumită, că n-am marcat mai mult, dar să vedem lucrurile pozitive. Eu sunt încrezător după ce am văzut. Mereu căutăm explicații, de ce n-am fost pe primul loc. Mereu căutăm să fim negativiști. Îmi asum vina că există într-adevăr partea goală a paharului, dar acum sperăm să dăm peste adversari accesibili. Iar facem calcule, iar ne gândim că vom da de grupa infernală. Ne putem califica, spun eu, cu această atitudine. Să aflăm adversarii, apoi vedem ce putem face, dacă avem şansă sau neşansă”, a punctat selecționerul Cosmin Contra.

FOTO: gsp.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare