Sport

România A a câștigat Trofeul Carpați

 

Finala Trofeului Carpați la handbal feminin a fost o afacere 100% „tricoloră”. România A acucerit trofeul, după ce a dispus în ultimul act de România B, 33-24 (21-12).

Competiția de la Sala Polovalentă din București a fost ultima pentru echipa națională înainte de Campionatul European din Franța, care va debuta pe 29 noiembrie.

Laslo – 5 g, Dragut și Pintea – câte 4 g, Buceschi, Neagu și Perianu – câte 3 g, Ardean, Florică, Rațiu, Băcăoanu și Chiper – câte 2 g, Udriștoiu – 1 g, au marcat pentru România A, în timp ce pentru România B au punctat Zamfirescu – 5 g, Târșoagă – 4 g, A. Popa, Boian și Bazaliu – câte 3 g, Ostase – 2 g, Bucur, Polocoșer, Seraficeanu și Lazăr – câte 1 g.

În finala mică, Rusia a învins Serbia, 33-32.

„A fost un turneu foarte bun, au fost prezente echipe redutabile. Au fost două zile foarte bune de pregătire. Au fost meciuri importante, pentru că după după o săptămână fantastică de pregătire cu Naţionala B am pus în practică ce am lucrat. Acum, trebuie să analizăm ambele jocuri şi să punem la punct ultimele lucruri pentru Campionatul European. Este greu să pregăteşti un turneu final în câteva antrenamente, dar asta este valabilă pentru toate naţiunile, nu doar pentru noi. Mai importantă este însă mentalitatea jucătoarelor, a echipei. De la bun început, nu numai în această săptămână, ci şi la precedentul stagiu de pregătire, am avut parte de o atmosferă fantastică în lot, am simţit spiritul de echipă. Toată lumea ştie cât de important este un Campion European şi îşi doreşte să facă o treabă bună în Franţa. Nu avem limite, ne vom duce în Franţa şi vom încerca să scoatem maximum. Nu ne putem gândi de acum la semifinale, trebuie să ne focusăm pe primele meciuri din grupă, dar cu această echipă nu avem limite la Euro. Sunt alte echipe care îşi doresc să ajungă departe. Pentru noi contează acum doar primul meci şi două puncte. Apoi, să câştigăm şi următorul meci dacă este posibil. Dacă nu, vom încerca să ne recuperăm şi să fim pregătiţi pentru următoarea partidă”, a declarat selecționerul Ambros Martin, conform prosport.ro.

România va debuta pe 1 decembrie în grupa D la Campionatul European, în compania Cehiei. Din grupă mai fac parte Germania și Norvegia.

FOTO: prosport.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare