Sport

ROLAND GARROS. Simona Halep s-a descătușat și a reușit o victorie rapidă cu Lesia Tsurenko. Românca e în optimi

 

UPDATE. În conferința de presă, Simona a declarat: „Mă aşteptam la un meci greu, pentru că de fiecare dată când am jucat împotriva ei, în setul doi am fost în dificultate. Ea a schimbat planul astăzi, a lovit puternic şi a vrut să închidă punctele rapid. De aceea a ratat atât de mult. Am avut în cap faptul că trebuie să rămân foarte puternică, să fiu agresivă, mai aproape de linia de fund – ceea ce am şi făcut, iar atunci când am avut şansa, am deschis terenul. Cred că astăzi a fost un meci bun, am jucat mai bine şi m-am simţit mai bine. Înainte de meci am avut emoţii, dar este normal. Sunt aici din nou, am emoţii, am aşteptări să joc tenis de înalt nivel, dar după câteva game-uri m-am eliberat şi m-am putut concentra pe joc. Cred că m-am descurcat bine cu atmosfera dinainte de meci, am jucat un meci bun. Nu mi-am făcut nici o grijă când mi-am pierdut serviciul, pentru că se întâmplă des să îmi pierd serviciul. Dar, am foarte multă încredere în returul meu şi nu am avut niciun gând negativ. Am aşteptat doar următorul punct. Mă simt mai confortabil pe partea aceea. Lucrez la acest aspect, aşa cum lucrez şi la alte aspecte, dar, astăzi, chiar a mers totul bine. Am jucat ceea ce mi-am dorit şi am jucat bine. Am fost concentrată pe fiecare punct şi am ştiut că fiecare punct, fiecare game este important contra ei. Dacă ea mai lua un game sau două poate se încurca meciul, dar am fost foarte stăpână pe ceea ce trebuie să fac şi a ieşit bine”.

După ce în primele două runde a cedat de fiecare dată câte un set, cu Ajla Tomljanovic, respectiv Magda Linette, Simona Halep s-a descătușat în partida din turul 3 cu Lesia Tsurenko.

A treia jucătoare a lumii a închis rapid conturile, 6-2, 6-1, după un meci care a durat doar 53 de minute și s-a calificat în optimi.

Primul set a fost unul al break-urilor. Halep a reușit patru, Tsurenko doar două, iar românca s-a impus cu 6-2. Manșa a doua a fost fără istoric. Sportiva din Ucraina nu a avut replică, fiind afectată și de o accidentare pentru care a cerut intervenția medicului. Halep s-a dus la 5-0, apoi Tsurenko a evitat bagel-ul, dar în final a cedat cu 1-6.

„Nu am simţit că am jucat cu o adversară accidentată. Meciul a fost greu, chiar dacă scorul nu o arată. Mă bucur că sunt din nou în optimi. Mereu am în minte imaginea când am ridicat trofeul pe acest teren”, a spus Halep imediat după meci.

În optimi, Halep, care a ajuns la 10 succese consecutive la Roland Garros, se va duela cu învingătoarea disputei Monica Puig – Iga Swiatek.

FOTO: Twitter Roland Garros


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button