Sport

ROLAND GARROS. Simona Halep, în optimi. Victorie în două seturi cu Andrea Petkovic

 

Simona Halep (1 WTA) s-a calificat în optimi la Roland Garros, după ce a trecut în turul 3 de Andrea Petkovic (107 WTA), 7-5, 6-0.

După două meciuri pe centralul „Philippe Chatrier”, Halep a fost exilată de organizatori pe recent modernizatul Teren 18 al „Stade Roland Garros”. O decizie care a venit tocmai pentru a populariza și acest teren în care francezii au investit.

Confruntarea cu nemțoaica Andrea Petkovic, ajunsă în afara primei sute a ierarhiei WTA, a fost una grea pentru româncă doar în primul set. Meciul a început abrupt, Petkovic a făcut prima break și s-a dus la 2-0. Simona a revenit imediat și a făcut 2-2, după care s-a mers cu serviciul până la 4-4. Halep s-a impus din nou pe serviciul sportivei din Germania, dar nu a putut închide setul la prima încercare. Liderul WTA a făcut din nou break, după care a terminat manșa cu 7-5.

În debutul setului secund, Petkovic s-a accidentat la genunchi și, deși a primit îngrijiri, nu a mai putut ține ritmul. Halep s-a impus clar cu 6-0 și merge în optimi la Paris, unde se va duela cu belgianca Elise Mertens (16 WTA), care a trecut de Daria Gavrilova (25 WTA), 6-3, 6-1.

„M-am aşteptat să am un meci greu. Am mai jucat cu ea în semifinale aici, în 2014. A fost o bătălie foarte grea în primul set. E o adversară redutabilă. Am căutat să rămân în schimburi chiar dacă e mai puternică decât mine. A fost important să câştig primul set, care a fost echilibrat. n primul set au fost multe greşeli. Am încercat să iau minge cu minge şi m-am simţit mai încrezătoare după ce am câştigat. Mi-a plăcut pe acest teren. E ceva fabulos. Nu e un teren mare, dar atmosfera a fost frumoasă pentru mine. M-am simţit bine. E frumos aici, sunt mulţi oameni aproape de teren. Le mulţumesc tuturor că au venit”, a declarat Simona Halep la Eurosport.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button