Sport

ROLAND GARROS. FABULOS. Mihaela Buzărnescu a eliminat-o pe favorita 4, Elina Svitolina, și e în optimi la Paris

 

Mihaela Buzărnescu (33 WTA) a reușit cea mai mare surpriză de până acum la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului.

Românca a făcut un meci fabulos și a învins-o clar, 6-3, 7-5, pe Elina Svitolina (4 WTA), probabil cea mai în formă jucătoare a momentului, favorita la trofeu din punctul de vedere al caselor de pariuri.

„Miki” a dominat partida și a reușit să își impună jocul, chiar dacă de cealaltă parte a fileului a fost campioana de la Roma, Elina Svitolina. Primul set nu a avut istoric, Buzărnescu a fost la un nivel excelent nu și-a cedat niciodată serviciul, a reușit două break-uri și a închis manșa cu un categoric 6-3.

Setul secund a fost mai echilibrat. Românca și-a cedat serviciul la 1-1, dar a revenit imediat și a egalat la 2. S-a mers apoi cu serviciul până la 4-4, când Svitolina a rupt monotonia și părea că va reuși să ducă meciul în decisiv. Buzărnescu și-a recuperat din nou rapid break-ul cedat, apoi a servit perfect și a trecut în față, 6-5. A urmat un nou game incredibil pe serviciul Elinei. Ucraineanca a avut 40-15, dar apoi, „Miki” a făcut patru puncte la rând și a câștigat setul cu 7-5 și meciul cu 6-3, 7-5, reușind, la 30 de ani, probabil victoria carierei.

Pentru Buzărnescu urmează duelul pentru un loc în sferturile de finală cu americanca Madison Keys (13 WTA), care a trecut de japoneza Naomi Osaka (20 WTA), 6-1, 7-6(7).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button