Sport

Roberto Gliga: „Încă nu realizăm că vom juca în divizia I, grupa A. Poate de acum se va face ceva și cu infrastructura din România”

 

Roberto Gliga, căpitanul Naționalei României, a vorbit pentru iihf.com, după victoria cu Olanda, care a adus promovarea în divizia I, grupa A a Campionatului Mondial de hochei pe gheață.

„Este incredibil. Cu toții am avut așteptări mai mari în comparație cu anul trecut (când Naționala s-a salvat de la retrogradare în ultimul meci, cu Croația), dar sincer nu ne așteptam să promovăm. Ne-am dorit un loc în top 3. Am luat meci cu meci și ne-am descurcat din ce în ce mai bine. Este de necrezut. Încă nu realizăm că vom juca în divizia I, grupa A. A trecut atât de mult timp de când România nu a mai reușit o asemenea performanță. Cu Olanda nu am fost 100% pregătiți din punct de vedere mental, dar am reușit. Cred, cheia a fost apărarea. Ne-am apărat foarte bine în acest turneu, iar în atac am fost foarte eficienți. Este ceva uriaș. Sper că de acum se vor face progrese și în România în ceea ce privește infrastructura. Stăm foarte prost la acest capitol. Această generație a arătat că are potențial, dar avem nevoie și de facilități pentru a prograsa”, a declarat Gliga.

Întrebat cum vor sărbători hocheiștii noștri după această performanță, Gliga a răspuns cu zâmbetul pe buze: „Ne vom face praf”.

CITEȘTE ȘI: 

CAMPIONII. Imagini din vestiarul „tricolorilor” după victoria cu Olanda – VIDEO

C.M. HOCHEI PE GHEAȚĂ. „Tricolorii” au scris ISTORIE în Estonia. România, din nou în LUMEA BUNĂ a hocheiului mondial


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare