Sport

REZULTAT MARE pentru hocheiul românesc. Ce au făcut „tricolorii” în duelul cu Ungaria

  • romania_158.jpg
 

Naționala de hochei pe gheață a României continuă să uimească.

Sâmbătă seară, la Nottingham, în cea de-a doua partidă jucată în turneul preolimpic găzduit de Marea Britanie, „tricolorii” au cedat doar după prelungiri, 2-3, cu Ungaria, o Națională care în urmă cu doar trei ani se duela cu marile puteri în primul eșalon al Campionatului Mondial.

După înfrângrea la limită cu Marea Britanie, Națională de top, din primul eșalon al Campionatului Mondial (detalii aici: Înfrângerea care nu doare), a urmat duelul cu Ungaria, o altă națiune care a respirat în acești ani aerul tare al elitei.

Naționala noastră, care vine dintr-o țară care își bate joc de sport și în care hocheiul nu este băgat în seamă, a reușit în aceste condiții rezultate fabuloase.

Ai noștri au avut în față o echipă care a naturalizat hocheiști canadieni și care folosește sportivi de la grupări precum Fehervar AV19, care evoluează în campionatul Austriei, sau DVTK Jegesmedvek Miskolc și MAC Ujbuda, care au făcut pasul spre un alt campionat tare al Europei, cel al Slovaciei.

Disputa de la Nottingham a început abrupt. Trancă a deschis scorul după doar 35 de secunde, iar Saraurer a egalat după înainte de intrarea în cel de-al treilea minut. A urmat însă un meci în care ai noștri, cu Patrik Polc din nou imperial în poartă, au făcut față. Echilibrul s-a menținut și pe tabelă până în minutul 45, când Papp a reușit să îi ducă pe unguri în față. „Tricolorii” nu au cedat și iat Butochnov, lansat ideal de Borysenko, l-a învins pe Arany și a restabilit egalitatea, 2-2. A fost și scorul la finalul timpului regulamentar, astfel că s-a intrat în over time. Acolo, maghiarii au înscris repede, după doar 15 secunde Erdely marcând golul care a decis învingătoarea.

România va mai juca o partidă la Nottingham, mâine, cu Estonia, în timp ce Ungaria și Marea Britanie se vor duela în meci direct pentru locul în faza următoare a preliminariilor pentru Jocurile Olimpice.

În ceea ce ne privește, România continuă să crească, și își va juca șansa pentru menținerea în eșalonul secund, la Campionatul Mondial, divizia I, grupa A, care va avea loc în primăvară, la Ljubljana, în Slovenia. Acolo, ai noștri se vor „bate” cu Austria, Franța, Ungaria, Coreea de Sud și Slovenia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button