Sport

Recorduri căzute la Brașov; premiere în România

Recorduri căzute la Brașov Running Festival, curse ale premierelor în România.

Nicholas Kipkorir Kimeli (foto) și Sheila Chepkirui, ambii din Kenya, au realizat cele mai rapide performanțe alergate vreodată la 10 km în România, în timp ce Andrei Rusu a doborât recordul național al României în proba menționată.

Printre premiere s-au  numărat și cronometrajul electronic în cursa copiilor, transmisiunea TV în direct în România și în străinătate, precum și atenția acordată competiției de către mass media internațională.

După ce a înregistrat un timp intermediar, la 5 km, de 13.27, Nicholas Kipkorir Kimeli a câștigat cursa în 26.51, ceea ce îl plasează pe locul cinci în clasamentul mondial din toate timpurile. Tânărul de 24 de ani a doborât recordul de traseu al Brașov Running Festival, de 28.40, realizat anul trecut de Roncer Konga. 

Performanță pentru Andrei Rusu

În timp ce șapte sportivi au terminat sub 28 de minute, Andrei Rusu din România a ajuns pe locul 11, în 28.38, reușind să doboare recordul național de 28.53, realizat în 2019 de Ștefan Iulius Gavrilă.

Cursa feminină a fost de asemenea remarcabilă. Sheila Chepkirui a terminat în 30.07, la doar 6 secunde de record mondial feminin. Agnes Ngetich, tot din Kenya, a fost a doua cu 30.30, iar Sarah Chelangat din Uganda, a treia, la doar o secundă distanță, în 30.31.

În încercarea ei de a doborî recordul național, Stella Rutto, sportiva clubului Dinamo, a terminat pe locul șapte în 32.04, la doar 4 secunde de performanța istorică a Constantinei Diță.

Mary Keitany, model pentru copii

Peste 800 de alergători s-au înscris în competiția de la Brașov, care a programat curse de 5 și 10 km, atât pentru atleți de elită, cât și amatori, precum și curse de 800 și 1.200 de metri pentru copii, cu o participare foarte numeroasă.

Fosta mare campioană de maraton Mary Keitany a alergat alături de copii și a decernat premiile câștigătorilor.

Recorduri căzute la Brașov Running Festival, curse ale premierelor în România.

Următoarea ediție a Brașov Running Festival este programată pentru 10 septembrie pentru anul viitor. 

CITEȘTE ȘI: https://mytex.ro/expres/atentie-trafic-restrictionat-in-coresi.html


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare