Sport

Reacții după finala mică a Mondialului de handbal feminin

 

La scurt timp după terminarea finalei mici a Campionatului Mondial de handbal feminin, câștigată de România cu 31-22 în fața Poloniei, Cristina Neagu a declarat la Dolce Sport: „Este o mare performanţă pentru handbalul românesc, după 10 ani am luat o nouă medalie. Dacă la plecarea de acasă nu ne dădeam foarte multe şanse la podium, vroiam un loc bun pentru accederea la turneele preolimpice, aici am ajuns să jucăm pentru medalie. Sunt mândră şi fericită de fete, de staff, de toți cei care ne-au ajutat. Nu am cuvinte să spun cât de fericită sunt în acest moment”.

Oana Manea a menționat: „După meciurile din grupă nu ni s-au mai dat multe şanse să ajungem până aici, dar noi ne-am unit şi am demonstrat că putem ajunge foarte departe. Meciul cu Norvegia îl iau ca pe un ghinion sau o neşansă. Dar suntem bucuroase că am câştigat o medalie”.

„Sunt fericit că am ajuns aici, în ciuda tututor obstacolelor”, a opinat selecționerul Tomas Ryde, în timp ce „secundul” Costică Buceschi a punctat: „Sunt foarte fericit, dar și supărat. Noi trebuia să jucăm cealaltă finală. Am demonstrat în meciurile eliminatorii că avem un joc foarte bun. Dacă treceam de Norvegia, am fi avut șanse mari să câștigăm turneul. Nu e puțin nici medalia de bronz, mai ales că la începutul turneului aveam șanse mici la locurile 1-8. Cel mai greu moment a fost după aruncarea de 7 metri ratată în finalul meciului cu Danemarca. Cred că România a câștigat cel mai mult la mentalitate. E total nou ceea ce se lucrează la Națională. Problema noastră era la mentalitate. De când este Tomas Ryde la cârma echipei, el a reușit, în special după grupe, să motiveze fetele. S-a văzut puterea de grup. Sper să ne calificăm la Jocurile Olimpice și să ne «batem» ca și aici pentru primele locuri”. 

CITEȘTE ȘI: 

„Tricolorele” au făcut show. După 10 ani, România este din nou pe podiumul unui Campionat Mondial

FOTO: gsp.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button