Sport

Răzvan Burleanu: „Dacă se retrag cinci echipe, Liga 2 va avea o singură serie”

 

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, s-a întâlnit ieri cu reprezentanții echipelor din Liga 2. Deși în acest moment sunt 27 de formații înscrise în eșalonul secund și, mai mult ca sigur, vor fi două serii, șeful FRF mai speră că în Liga 2 va fi o singură serie cu 22 de echipe. 

„Până la data limită s-au înscris 27 de echipe în Liga 2 care au fost repartizate în două, Seria 1 cu 13 echipe, Seria a 2-a cu 14 echipe. Le-am transmis cluburilor că o echipă care începe competiţia şi se retrage ulterior va fi retrogradată în ultimul eşalon fotbalistic în judeţul respectiv. Acest lucru nu era cunoscut de cluburi, de aceea până la 29 iulie, fiecare are dreptul să se gândească încă o dată dacă începe competiţia sau nu. La 29 iulie putem să ajungem şi la o singură serie, în care nu se va mai juca play-off/play-out, chiar din următorul sezon, în contextul în care mai mult de cinci echipe se retrag. Până acum, conform regulamentului sancțiunea era retrogradare în eşalonul imediat inferior pentru retragere, dar de acum va fi unul mult mai dur pentru a nu afecta competiţia. În loc să se ducă în Liga 5 sau 4, fac un pas înapoi şi joacă în Liga 3”, a declarat Burleanu, care a vorbit și despre vânzarea drepturilor TV pentru Liga 2: „Aproape în totalitate (doar Rapid București a votat contra – n.r.), membrii cluburilor prezenţi la ședință au spus că e în regulă ca licitaţia de vânzare a drepturilor TV ale meciurilor din Liga 2 să fie organizată de FRF. Bineînţeles, federaţia îşi oferă doar suportul pentru organizarea licitaţiei, fără să fie interesată de vreun comision”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button