Sport

RÂȘNOVUL, un loc special pentru Sara Takanashi

  • rasnovworldcupladiesskijumpingsambata5725_230006.JPG
 

Sara Takanashi nu a reușit astăzi, la Râșnov, a 50-a victorie în Cupa Mondială feminiă la sărituri cu schiurile, fiind învinsă de norvegianca Maren Lundby. Totuși, pentru niponă, lidera clasamentului general și campioana en-titre a Cupei Mondiale, trambulina cu punctul de construcție K90 m și dimensiunea HS100 m de pe Valea Cărbunării este una specială. Pe 1 martie 2014, Takanashi sărea acolo 100,5 metri, care reprezintă și astăzi recordul trambulinei în Cupa Mondială.

În conferința de presă de la finalul etapei de astăzi, Sara Takanashi a declarat: „Sunt bucuroasă pentru acest loc secund, este un rezultat bun. În prima manșă, săritura mea nu a fost una O.K., dar în mașa a doua a fost mult mai bine. Este dificil să obțin cea de-a 50-a victorie în Cupa Mondială, dar voi face tot ce pot să vină cât mai repede. Râșnovul este un loc special pentru mine. Am amintiri frumoase de aici, iar faptul că dețin recordul trambulinei este una dintre aceste amintiri”.

Câștigăoarea de astăzi, Maren Lundby, a punctat: „A fost o competiție interesantă. Am reușit două sărituri bune și am putut să mă lupt pentru victorie. A fost o zi excelentă pentru mine și sunt fericită că am reușit să câștig aici. Mai am unele lucruri de îmbunătățit la săriturile mele, tot timpul este loc de mai bine, dar pot să spun să sunt mulțumită cu ceea ce am realizat astăzi”.

A treia în etapa de astăzi și a doua în iererhia generală a Cupei Mondiale, japoneza Yuki Ito a menționat: „În antrenamente nu am avut sărituri bune, dar mă bucur că am reușit să le îmbunătățesc în concurs și să termin pe podium. Nu știu dacă este posibil să mă lupt cu Sara pentru câștigarea Cupei Mondiale. Este destul de greu în acest moment. Trebuie să muncesc, să mă antrenez și să îmi îmbunătățesc săriturile”. 

CITEȘTE ȘI: 

RÂȘNOV. Cupa Mondială la sărituri cu schiurile. Surpriză pe Valea Cărbunării. Maren Lundby a învins-o pe Sara Takanashi


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button