Sport

RAREŞ BURNETE, primul BRAŞOVEAN care evoluează în fotbalul profesionist din Italia, după MARIUS LĂCĂTUŞ

  • burnete2_293602.jpg
  • burnete1_293601.jpg
 

După mai bine de trei decenii, mai exact după sezonul 1990/1991 când Marius Lăcătuș a îmbrăcat tricoul Fiorentinei, Brașovul se poate mândri cu un nou fotbalist la nivel de seniori în țara campioanei Europei, Italia.

Este vorba de Rareş Burnete (17 ani), unul dintre tinerii fotbalişti braşoveni de perspectivă care a făcut deja pasul spre o echipă din Vest, Lecce, grupare care în acest sezon luptă pentru promovarea în Serie A. El a bifat primele minute la seniorii lui Lecce pe 16 decembrie, într-o partidă din Cupa Italiei, împotriva formației de prim eșalon Spezia.

A început fotbalul la FC Bența, apoi a fost crescut de CS Colţea 1920 Braşov, unde a atras atenția celor de la Academia Hagi, care l-au transferat în toamna lui 2018. A revenit la Colțea la începutul lui 2020, a jucat câteva meciuri în Liga 3 la SR Braşov, după care a fost transferat definitiv de Lecce, unde este folosit constant la formaţia Primavera, dar a debutat şi la echipa mare. Braşoveanul are însă obiective importante în carieră, vrea să joace într-unul dintre cele cinci campionate de top ale Europei, dar şi pentru Naţionala României.

De Crăciun, Rareş Burnete şi-a vizitat familia, la Braşov, dar a trecut şi pe la clubul care l-a format, unde s-a întâlnit cu antrenorii Liviu Nicolae şi Cătălin Suciu.

„Am început fotbalul la 6 ani. Câţiva ani am fost portar, însă la un turneu era nevoie de un atacant. Antrenorul m-a trimis pe mine, am jucat bine, am dat câteva goluri şi de atunci am rămas pe acest post. Primii paşi din fotbalul adevărat i-am făcut la Colţea-Celta, unde am avut parte de antrenori foarte buni, Liviu şi Cătălin, care m-au ajutat mult. M-au învăţat abecedarul, au fost ani frumoşi, mai ales stagiile în Spania au contat pentru mine”, a punctat Rareș Burnete

„A fost o surpriză deosebită când l-am găsit la întâlnirea de final de an a clubului nostru. Mă bucur mult pentru el, mereu a fost un copil serios și cred că nu se va opri aici, are toate calitățile și toate condițiile pentru a ajunge mult mai sus. Pentru noi, antrenorii de la copii, cel mai important este să vezi foștii elevi în fotbalul profesionist. Este cea mai mare mulțumire. Sper să fie sănătos și să-l urmeze și alți colegi, eu am încredere că vor mai fi surprize plăcute dintre jucătorii formați la noi”, a menţionat Cătălin Suciu, primul antrenor al lui Rareş Burnete.

Înainte de a semna cu o echipă din Occident, Burnete a avut șansa de a îmbrăca tricoul echipei iubite de brașoveni, SR Brașov: „Debutul la seniori l-am făcut la SR Braşov. Nu a fost uşor. Aveam doar 16 ani, m-a «lovit» puţin trecerea de la juniori la seniori, dar cred că m-am descurcat bine. Înainte de SR, am avut o experienţă la Academia Hagi. Au fost doi ani care m-au ajutat. Însă a venit şansa de a juca la echipa oraşului meu, la SR Braşov, şi mi-am dorit enorm să îmbrac acest tricou”, a declarat Rareş Burnete, care a continuat: „Apoi, a venit oferta de la Lecce şi mi-am dat seama că trebuie să fac acest pas. Am jucat la U17, după care am trecut la Primavera, unde am devenit titular şi am jucat meci de meci. În vară a fost primul contact cu echipa mare. Antrenorul Marco Baroni m-a luat în cantonament. Mi-a spus că are încredere în mine şi că e convins că în viitor voi putea evolua la prima echipă. Mă bucur enorm că am reuşit să debutez deja la Lecce în Cupa Italiei. Voi continua să muncesc şi obiectivul meu este să urc spre echipa mare cât de curând. Apoi, sper să urmeze o carieră frumoasă. Visul meu ste să joc într-unul dintre cele cinci campioate de top din Europa şi, cel mai important, vreau să joc pentru Naţionala României. Cred că asta îşi doreşte orice fotbalist, să îmbrace tricoul echipei naţionale”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare