Sport

Raliul Dakar, la a 40-a ediție. România va fi reprezentată de Emanuel Gyenes în celebrul rally raid

  • gyenes_25.jpg
 

A 40-a ediție a Raliului Dakar, a zecea care are loc în America de Sud, va debuta mâine la Lima, în Peru, urmând să se încheie pe 20 ianuarie la Cordoba, în Argentina.

Traseul ediției din acest an va parcurge trei țări de pe continentul sud-american, Peru, Bolivia și Argentina. Vor fi 14 etape în care competitorii vor avea de parcurs aproape 9.000 de kilometri, 4.500 dintre aceștia urmând să fie de probă specială. În cinci zile se va ajunge la altitudini de peste 3.000 de metri.

„Revenirea în Peru ne-a dat șansa de a explora teritoriu necunoscut. Astfel, competitorii vor avea parte de provocări încă de la începutul raliului. Apoi, în Bolivia vor fi peisaje incredibile, însă traseul va fi unul foarte solicitant. Rundele decisive vor fi în Argentina, unde, teoretic, vor fi cele mai dificile stagii, care vor decide învingătorii”, a declarat Marc Coma, directorul sportiv al Raliului Dakar, pentru site-ul oficial al raliului.

România va fi din nou reprezentată în această competiție, de Emanuel Gyenes, la categoria moto, sărmăreanul fiind la a opta participare în celebrul rally-raid. Reprezentantul nostru va concura cu numărul 28.

„După inspecția finală, oficialii au decis că este mai bine pentru mine să concurez la clasa «Super Producție» și nu la «Maraton». Suspensiile motocicletei mele sunt superioare ca performanță comparativ cu cele de la clasa «Maraton», mă ajută mai mult. Nu mă așteptam, la verificările tehnice de la Le Havre, motocicleta a trecut cu aceste suspensii, însă la cea finală, de la Lima, s-a decis că nu pot concura decât la «Super Producție». Am câștigat de două ori clasa «Maraton», în 2011 și 2015, și aș fi vrut să încerc o nouă victorie, însă acum mă pot concentra pe un alt obiectiv. Voi încerca să îmi îmbunătățesc cea mai bună clasare din ierarhia generală”, a scris „Mani” pe Facebook.

FOTO: Facebook Emanuel Gyenes – Mani


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button