Sport

RALIUL DAKAR 2017. Clasament reactualizat!!! Gyenes este pe locul 16 la general!!! Abandonuri de marcă!!!

  • sainy.jpg
 

A fost reactualizat clasamentul general al Raliului Dakar la clasa moto, schimbările fiind importante.

Astfel, liderul ierarhiei este Pablo Quintanilla, din Chile, cu un timp total de 12h.54.02. Austriacul Walkner e al doilea, la 2 minute şi 7 secunde în spate, podiumul fiind completat cu slovacul Svitko (+5.52).

Emanuel Gyenes (foto 1) a urcat până pe locul 16, având o întârziere de 1h.10.42 faţă de ocupantul primei poziţii. Braşoveanul Marcel Butuza se află pe locul 80 în ierarhia generală a clasei moto.

Despre cursa de joi, „Mani” Gyenes a relatat pe pagina personală de Facebook: „A fost o secțiune dificilă de navigat în dune, apoi a fost simplu, dar foarte rapid și foarte lung. Din pricina altitudinii, se pare că motorul meu a pierdut mai multă putere decât mă așteptam. E greu, dar cel puțin nu mai este la fel de cald ca în probele din Argentina”.

Altfel, spaniolul Carlos Sainz (Peugeot – foto 2: L’Equipe), învingător în 2010 şi printre pretendenţii la victoria din acest an, a abandonat la Raliul Dakar 2017 în noaptea de joi spre vineri, în Bolivia, după un accident în care i s-a stricat maşina.

Un alt abandon neaşteptat a fost al lui Nasser Al-Attiyah, din Qatar, care a pilotat un bolid Toyota Gazoo Racing. De altfel, el nici nu a luat startul în cadrul etapei a 4-a.

De asemenea, campionul en-titre la moto, australianul Toby Price, s-a retras de la Raliul Dakar, după ce şi-a fracturat, joi, piciorul stâng în urma unei căzături suferite în mare viteză. El a fost transportat la spital.

CITEŞTE ŞI: RALIUL DAKAR 2017. Gyenes a ajuns în TOP 20 în clasamentul general!!!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button