Sport

RALIUL DAKAR 2016. Gyenes a căzut!!!

 

Ultima etapă disputată în Raliul Dakar i-a revenit australianului Toby Price (KTM) la clasa moto. El i-a devansat pe slovacul Stefan Svtitko (KTM) și austriacul Matthias Walkner (KTM), ceilalți clasați pe podium.

Singurul nostru reprezentant la rally-raid-ul din America de Sud, Emanuel Gyenes, a terminat runda pe locul 30, la 16.20 minute de învingător, ulterior descriindu-și prestația pe pagina sa de Facebook: „Pe 7 ianuarie am încheiat etapa maraton, care a avut o probă specială în Argentina și una în Bolivia. După proba specială de 429 de kilometri am revenit în Jujuy, unde am înnoptat într-o cazarmă, iar motocicletele au fost așezate într-un parc închis și nu am mai avut acces la ele până dimineața. Am avut o zi destul de lungă, cu 642 de kilometri, din care 327 kilometri de probă pe teritoriul Boliviei. Nu am avut mari probleme cu altitudinea, însă către finalul probei am prins ploaie și suprafața a devenit alunecoasă. Am căzut și am pierdut destul de mult timp. Pe 8 ianuarie (astăzi – n.a.) vom avea o probă tot la altitudine mare, pentru că suntem tot în Bolivia și vom rula în bucla Uyuni-Uyuni. Sper să am un ritm bun, cum am avut și în prima parte a probei precedente, când am rulat multă vreme în primii 15”.

În clasamentul general, lider este portughezul Paulo Gonçalves (Honda) – 14 h.30.07, care a terminat al 12-lea ultima etapă. „Mani” Gyenes se află pe a 23-a poziție, cu un handicap de 32.09 minute față de lider.

La clasa auto, victoria de etapă i-a revenit iarăși lui Sebastien Loeb (Peugeot), care conduce și în ierarhia generală, cu un avans de 7.48 minute față de coechipierul său Stephane Peterhansel, al doilea clasat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare