Sport

PYEONGCHANG 2018 – SCHI ALPIN. O suedeză a cucerit „aurul” la slalom!!! Din tată în fiu!!!…

 

Proba feminină de slalom din cadrul Jocurilor Olimpice de la PyeongChang s-a disputat astăzi, victoria revenindu-i Fridei Hansdotter (foto: FIS).

Suedeza în vârstă de 32 de ani a reușit cea mai mare performanță a carierei, învingând-o pe elvețianca Wendy Holdener, ocupanta locului secund, cea care a dominat prima manșă.

Surpriza a oferit-o Katharina Gallhuber (Austria, 20 de ani), care s-a clasat pe locul 3, grație unei manșe secunde „supersonice”, așa cum a relatat L’Equipe.
 
Considerată marea favorită, Mikaela Shiffrin, campioana olimpică la slalom uriaș, a ocupat doar a 4-a poziție. Totuși, s-a aflat că americanca a concurat bolnavă, acuzând o stare de greață. Între cele două manșe a și vomitat. Shiffrin a anunțat, ulterior, că nu va mai participa în proba olimpică de Super G.

Cu tristețe, Veronika Zuzulova (Slovacia) și-a anunțat retragerea după această întrecere, în care s-a situat pe locul 17 (+3.44). Ea a ținut să participe la această Olimpiadă, deși s-a accidentat grav în luna septembrie, recuperarea sa fiind considerată miraculoasă.

Ania Caill (România) n-a luat startul nici la slalom, nici la slalom uriaș, în ziua precedentă, oficialii „tricolori” anunțând că o vom vedea la lucru în probele de viteză la J.O. de la PyeongChang.

Proba olimpică masculină de Super G a fost câștigată de austriacul Matthias Mayer, cel ce acum 4 ani își adjudecase coborârea la Sochi.

La această disciplină, tatăl său, Helmut, a cucerit o medalie olimpică de argint la Calgary, în 1988.

Podiumul a fost completat cu Beat Feuz (Elveția, +0.13) și Kjetil Jansrud (Norvegia, +0.18).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare