Sport

PYEONGCHANG 2018 – SCHI ALPIN. Norvegia, la putere!!! Shiffrin a câștigat slalomul uriaș!!!

 

Norvegianul Aksel Lund Svindal (35 de ani), campion olimpic la Super G în 2010, a câștigat astăzi proba masculină de coborâre din cadrul J.O. de la PyeongChang – 1.40.25. Pe locul doi s-a clasat conaționalul său Kjetil Jansrud (+0.12), al treilea fiind elvețianul Beat Feuz (+0.18).

„Este foarte «cool» să fiu campion olimpic. Când am trecut linia de sosire, nu mă gândeam că voi face istorie. Am multe emoții, sunt primul campion olimpic norvegian la coborâre. În această specialitate mai am o medalie olimpică, de argint, obținută acum 8 ani la Vancouver”, a spus Svindal după probă.

Slalomul uriaș feminin i-a revenit Mikaelei Shiffrin – 2.20.02, care le-a învins pe Ragnhild Mowinckel (Norvegia, +0.39) și italianca Federica Brignone (+0.46), celelalte ocupante ale podiumului olimpic. 

Americanca în vârstă de 22 de ani poate realiza o „dublă” de aur mâine, dacă va câștiga și proba de slalom, unde este principală favorită.

Foto Reuters: Aksel Lund Svindal și Kjetil Jansrud, primii doi clasați în proba olimpică de coborâre


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare