Sport

PYEONGCHANG 2018 – SCHI ALPIN. MARE SURPRIZĂ la Super G feminin!!! Pe ce loc s-a clasat reprezentanta României?!…

 

Surpriză de proporții în proba olimpică feminină de Super G disputată astăzi la J.O. din Coreea de Sud!

Victoria i-a revenit cehoaicei Ester Ledecka, având numărul de concurs 26 – 1.21.11. Pe locul secund, la doar o sutime de secundă întârziere, s-a clasat austriaca Anna Veith, fostă Fenninger, în timp ce pe a treia poziție a terminat Tina Weirather din Liechtenstein.

Americanca Lindsey Vonn, considerată drept una dintre principalele favorite, a ocupat doar locul 6 (+0.38 față de învingătoare).

Ania Caill, care concurează pentru România, a terminat întrecerea pe locul 36, cu timpul de 1.25.74. 43 de sportive au fost clasate.

La conferința de presă, campioana olimpică Ester Ledecka s-a prezentat cu ochelarii de schi și cu casca pe cap. Întrebată de ce nu și le-a dat jos, joviala cehoaică a spus: „Pentru sponsor… Glumesc. Niciodată nu m-am gândit că voi fi în această postură și cum nu sunt machiată…”.

Apoi, a mărturisit că, atunci când a ajuns la linia de sosire și a văzut timpul, a crezut că este o eroare de cronometraj: „La plecare fiind, mi-am impus să dau tot ce am mai bun. Ideea este că trebuie să cobori cât mai repede posibil, atât la schi alpin, cât și la snowboard. Într-adevăr, și eu zic că este o surpriză enormă”.

Staff-ul Cehiei considera că Ledecka avea șanse mult mai mari de medalie olimpică la snowboard, astfel că acum este pus în dificultate, având în vedere că în 21 februarie sunt programate atât proba olimpică feminină de coborâre la schi alpin, cât și sesiunea de calificări la snowboard – slalom uriaș paralel.

„Acum, probabil, antrenorul meu mă va încuraja să iau startul la coborâre”, a mărturisit Ester Ledecka, care a destăinuit că a vorbit, imediat după marele succes, cu părinții săi: „Mama nu realiza ce s-a întâmplat. I-am explicat eu și i-am spus să nu uite să-mi prepare prăjiturile preferate”.

Foto: Reuters

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare