Sport

PYEONGCHANG 2018. „Rock you”!!!

 

În vârstă de 35 de ani, Andre Myhrer a devenit, astăzi, campion olimpic la slalom. Este o frumoasă recompensă pentru suedezul extrem de apreciat în circuitul schiului alpin, dar nu numai.

Andre Myhrer se află la al 15-lea său sezon de Cupă Mondială. În 2012 a cucerit globul de cristal al slalomului, luându-le fața lui Ivica Kostelic și Marcel Hirscher. Are 1.89 metri și 90 de kilograme, fiind considerat un „greu” al specialității. Este expert pe partea de relativ plat a diverselor întreceri, aspect care i-a adus, acum, titlul la PyeongChang, în ciuda unor persistente dureri la genunchi. Astfel, i-a succedat lui Ingemar Stenmark, ultimul suedez campion olimpic la slalom, în 1980, luând și modelul conaționalei Frida Hansdotter, care a învins săptămâna trecută în Coreea de Sud.

„Este un vis devenit realitate. Stenmark este o «instituție» la noi în țară, unul dintre cei mai mari sportivi din istorie. L-am întâlnit, e un om extrem de modest; e fantastic că l-am urmat în palmares”, a declarat Myhrer, care este pregătit la lotul Suediei, de doi ani, de un francez, Jacques Theolier, cel ce i-a avut în subordine, în trecut, pe Jean-Baptiste Grange, Julien Lizeroux, dar și pe italianul Giuliano Razzoli, în 2010, când a devenit campion olimpic la Vancouver.

Puțini știu, dar Myhrer este și un excelent chitarist, alături de Ivica Kostelic „luminând” deseori nopțile Cupei Mondiale: „Îmi cumpăr câte o chitară după fiecare victorie”. În Suedia, el a fondat și un grup rock, Andre Myhrer and Segertaget, cu care participă la concerte. În 2012, după ce s-a impus în Cupa Mondială la slalom, a cântat „live” într-un bar din Schladming și hitul „Rock you”, mărturisind: „Atunci am fost mult mai stresat decât la concursuri”.

Andre Myhrer este, însă, mai eficace la slalom paralel, datorită tehnicii sale unice. A învins la Oslo în actualul sezon, iar la gala de la Stockholm, din 30 ianuarie a.c., s-a clasat al doilea. Cu el în mare formă, Suedia este principala favorită la adjudecarea „aurului” olimpic pe echipe, sâmbătă.

CITEȘTE ȘI: PYEONGCHANG 2018 – SCHI ALPIN. „Când doi se ceartă…”!!! Ce a făcut sportivul Coronei Brașov?!…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare