Sport

PYEONGCHANG 2018. Gata de start – GALERIE FOTO. „Coreenii vor să facă cea mai tare ediție a Jocurilor Olimpice de până acum!”

  • pyeongchang1_247005.jpg
  • pyeongchang3_247001.jpg
  • pyeongchang5_247002.jpg
  • pyeongchang2_247003.jpg
  • pyeongchang4_247004.jpg
  • pyeongchang6_247006.jpg
 

Mai sunt 11 zile până la startul Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, o ediție organizată cu un mesaj clar, „jocurile păcii”.

Dacă sportivii noștri vor ajunge în zilele următoare în Coreea de Sud, secretarul general al FRSB, Puiu Gaspar, team leader al delegației noastre, este deja în Satul Olimpic pentru a pregăti totul pentru „tricolori”.

„Suntem impresionați de modul de organizare. Satul Olimpic este o bijuterie, foarte compact. Blocurile în care vom locui sunt noi, apartamente cu 4 și 5 camere de unul sau două paturi. Totodată, sunt condiții foarte bune și la bazele sportive. Voluntarii, reprezentanții CIO și organizatorii au pus la punct toate detaliile și așteaptă sosirea delegațiilor. Națiunile participante beneficiază de cabinete medicale și birouri pentru ședințe tehnice dotate cu calculatoare, televizoare, telefoane și xerox. La sosire am fost așteptați la aeroport de voluntari și conduși la Satul Olimpic. Cu zâmbetul pe buze, ne-au explicat care sunt regulile pe care ne roagă să le transmitem membrilor delegației și să le respectăm cu strictețe. Toți voluntarii și oficialii sunt foarte amabili, deschiși, veseli, dar foarte conștiincioși”, ne-a relatat Puiu Gaspar, care a continuat: „Totul este compact. Bazele, dotate la cel mai înalt nivel, sunt aproape de sat. Se produce în continuu zăpadă artificială. În rest, este foarte frig și bate vântul. Coreenii vor să facă cea mai tare ediție a Jocurilor Olimpice de până acum”.

În ceea ce privește mâncarea care îi așteaptă pe sportivi, oficialul FRSB a punctat: „Este și bucătărie europeană, dar și asiatică. Nu sunt probleme. Nu am avut ocazia până acum să încerc specialitățile de aici, dar se mănâncă și în Europa mâncare asiatică”.

Deși PyeongChang este aproape de granița cu Coreea de Nord, țară aflată în centrul mai multor conflicte, Gaspar a menționat: „Sunt aproximativ 80 de kilometri până la graniță, dar nu e nici o problemă. Nu există aici nici cea mai mică temere că s-ar putea întâmpla ceva”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare