Sport

PYEONGCHANG 2018. Brașoveanul Pepene, CURSĂ REMARCABILĂ – LOCUL 24!!! Triplă norvegiană!!!

  • krueger.jpg
  • pepene_19.jpg
 

S-a încheiat partea de schi fond clasic (15 kilometri) din cadrul probei olimpice masculine de skiatlon (15 + 15 kilometri), sportivii concurând, acum, la stilul liber.

După o jumătate de cursă, la conducere se afla norvegianul Johannes Hosflot Klaebo (40.44.9). Brașoveanul Paul Pepene (CS Dinamo) era pe locul 23, în al treilea pluton, la 44 de secunde în spatele liderului. 68 de concurenți au luat startul.

La punctul de control 18.75 km, Pepene era al 27-lea, la 35.7 secunde de primul clasat.

După 22.5 km, primul era norvegianul Hans Christer Holund (58.49.7), fondistul brașovean fiind al 26-lea.

Cu un tur înaintea finalului (26.25 km), norvegianul Simen Hegstad Krueger a forțat, luând cursa pe cont propriu. Pe doi, la 9.1 secunde în spate, se afla britanicul Andrew Musgrawe. Pepene ocupa tot a 26-a poziție, dar la 1.25.9 minute în spate.

A câștigat Simen Hegstad Krueger (foto 2) – 1.16.20.0! Nici lui nu-i vine să creadă! Triplă norvegiană pe podium, pe locul doi a încheiat Martin Jonsrud Sundby, al treilea fiind Hans Christer Holund.

Paul Constantin Pepene a trecut linia de sosire al 24-lea, la 2.00.4 minute de învingător.

„Este un rezultat foarte bun pentru noi. Paul e un sportiv de excepție. S-a comportat extraordinar într-o cursă foarte tare care s-a desfășurat în condiții groaznice. Din nou a fost foarte frig și a bătut vântul puternic. Nu a avut nici schiuri de cea mai bună calitate, dar au reușit antrenorii Carlo Zoller şi Daniel Borca să reducă din handicapul calității schiurilor prin ceară”, ne-a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB, după cursă.

Foto 3: Paul Pepene, alături de Timea Lörincz și de antrenorul Daniel Borca.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare