Sport

PYEONGCHANG 2018. BIATLON. Eva Tofalvi, ce dezamăgire! Laura Dahlmeier, campioana sprintului

 

S-a încheiat proba de biatlon sprint a fetelor, 7,5 kilometri, la Jocurile Olimpice de la PyeongChang.

Medalia de aur a fost câștigată de nemțoaica de 24 de ani Laura Dahlmeier, care nu a ratat în cele două treceri prin poligon și a încheiat în 19.36.4.

Surprinzător, „argintul” a ajuns la norvegianca Marte Olsbu, abia a 18-a în clasamentul general al Cupei Mondiale, care a ratat un foc dintre cele 10 și a terminat la 24.9 secunde de învingătoare. Podiumul a fost completat cu cehoaica Veronika Vitkova, la 26.4 secunde de Dahlmeier.

Principalele favorite nu au avut o zi prea bună. Finlandeza Kaisa Makarainen, liderul Cupei Mondiale, a încheiat a 23-a, cu trei focuri irosite, la 1.23.1 de campioană. Puțin mai bine a mers Darya Domracheva (Belarus), a 10-a, în timp ce slovaca Anastasiya Kuzmina, campioana olimpică a sprintului la precedentele două ediții, Vancouver 2010 și Sochi 2014, a terminat a 15-a.

Din păcate, Eva Tofalvi a avut o evoluție dezamăgitoare. La 39 de ani, românca a ratat de patru ori în poligon și în final a fost a 81-a, la 4.06.2 de învingătoare, din 87 de sportive clasate. Astfel, Tofalvi a ratat și calificarea în pursuitul de luni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare