Sport

PYEONGCHANG 2018. Au sosit majoretele din Coreea de Nord!!!

  • majorete1.jpg
 

Cele 229 de majorete, membre ale unei delegații nord-coreene de 280 de persoane, au trecut astăzi de zona demilitarizată (DMZ), pe la postul de frontieră de la Dorasan, situat la nord de Seul (Coreea de Sud).

Tinerele au afișat surâsuri largi în timpul controlului, având schimburi de replici cu jurnaliștii sud-coreeni, prezenți în număr mare la Dorasan.

„Sunt bucuroasă să vă văd”, a spus una dintre majorete.

O alta, chestionată asupra coregrafiei trupei, a răspuns jovial: „Așteptați puțin. Dacă vă spun acum despre ce este vorba, nu veți mai gusta plăcerea spectacolului”.

Potrivit presei din Coreea de Sud, majoretele nord-coreene au fost triate pe criterii de apartenență familială, aspect fizic, competențe și fidelitate pentru Partidul Muncitorilor, partidul unic aflat la putere în Coreea de Nord.

Majoretele din Coreea de Nord sunt considerate drept simbol al acestor Jocuri „pentru pace”, astfel că puterea de la Phenian a solicitat ca ele să beneficieze de condiții maxime de securitate. Prin urmare, vor fi duse departe de efervescența PyeongChang-ului, cu toate tentațiile sale.

Tinerele nord-coreene vor fi cazate la „Inje Speedium”, un hotel de 4 stele situat la Inje, o localitate încercuită de munți, în deplină siguranță. Orașul nu corespunde standardelor prosperității sud-coreene, fiind extrem de departe de Seul-ul ce poate „seduce” oaspetele de seamă.

În hotelul care a fost inaugurat acum 5 ani, în fața recepției tronează o mașină de curse portocalie. Există o pistă auto la circa 4 kilometri distanță. În așteptarea majoretelor, toți clienții unității au părăsit luni locația, cele 252 de camere fiind rezervate numai pentru aceste femei… speciale. Pentru că în Coreea de Nord este interzis accesul informațiilor din străinătate, CNN-ul, de exemplu, a fost „închis” în hotel.

„Partea nord-coreeană a făcut multe cereri pentru securitatea tinerelor, totul fiind garantat de către guvernul din Coreea de Sud”, a explicat – pentru AFP – purtătorul de cuvânt al hotelului, Kim Tae-Eun.

Orașul Inje posedă și o „bijuterie tehnologică”, un tunel muzical de aproape 11 kilometri, care le oferă automobiliștilor un spectacol de sunet și lumini inedit. În mod normal, atracția nu ar trebui să lipsească din vizitele oaspetelor nord-coreene…

Sosirea majoretelor este percepută ca un lucru bun de către localnicii și comercianții din localitatea menționată, chiar dacă unii se tem că forțele masive de Poliție le-ar putea perturba afacerile.

„Este excelent că Inje contribuie la procesul de pace între Coreea de Nord și cea de Sud”, a declarat Hwang In-Soo, proprietarul unei cafenele situate la 5 minute de hotel, care le-a promis majoretelor câte un capuccino gratis, dacă îi trec pragul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button