Sport

Pugilistul George Groves atârnă mânușile în cui la doar 30 de ani

 

Pugilistul britanic George Groves (30 de ani) a luat decizia de a se retrage din box, ultima sa luptă având loc în luna septembrie a anului trecut, când a fost făcut KO în runda a 7-a de conaționalul său Callum Smith. A strâns 32 de lupte în cariera sa profesionistă de 11 ani, iar Groves spune că „dorința de a lupta a dispărut”.

„Nu vreau să ajung la o vârstă la care să se spună că sunt prea bătrân ca să boxez sau să mă retrag din cauza unei accidentări”, a continuat acesta. În comunicatul remis presei, George Groves face referire și la Eduard Gutknecht, boxer care s-a ales cu un anevrism cerebral după lupta lor din 2016. Acesta nu mai poate merge sau comunica ca urmare a loviturilor primite în acea luptă. „Acea luptă m-a făcut să realizez cât de brutal poate fi boxul. După, am știut că zilele mele in box sunt numărate”, a conchis Groves. Din cele 32 de lupte în boxul profesionist, George Groves a câștigat 28 (20 prin KO) și a pierdut 4 (3 prin KO). George Groves va rămâne, însă, în istoria boxului datorită celor două lupte contra lui Carl Froch, în 2013, respectiv 2014. Le-a pierdut pe amândouă înainte de limită, dar l-a pus în mare dificultate pe campionul WBA și IBF de atunci, la categoria supermijlocie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare