Sport

PROFIL. Plecând din Fundata (Brașov), A AJUNS rectorul UNEFS București!!!

 

De anul trecut, dr. Florin Pelin este rectorul Universității Naționale de Educație Fizică și Sport (UNEFS) București.

Profesorul universitar s-a născut la Fundata, în județul Brașov, astfel încât nu avea cum să nu facă schi fond și apoi biatlon în copilărie. Acum, este și un apreciat comentator pentru Eurosport al diverselor competiții sportive de iarnă.

Recent, Florin Pelin i-a acordat un interviu jurnalistului Dumitru Graur, acesta apărând în cadrul revistei editate de Asociația Presei Sportive (APS) din România.

Florin Pelin are drept motto „Sportul dă zile vieții și viață zilelor!”, amintindu-și pentru sursa citată câteva crâmpeie ale copilăriei sale: „La noi a fost o tradiţie în familie, şi tata a făcut sport, suntem şapte fraţi, eu sunt al şaselea; de altfel, tata îmi povestea că întotdeauna şi-a dorit un băiat şi o fată, iar eu am venit pe lume tot băiat, după ceilalţi cinci fraţi, cumva indezirabil, dar a venit şi al şaptelea copil, opt ani mai târziu, în fine o fată! Trebuie să ştiţi că toţi am fost cel puţin o dată campioni naţionali la schi fond sau la biatlon. Distanţa de acasă până la şcoală era fie pe drum ocolit, de 3 km, sau pe scurtătură de un kilometru jumătate. Şi aşa ne făceam antrenamentul pe schiuri. Mai erau situaţii în care, dacă îmi uitam carnetul de note, învăţătoarea ne trimitea acasă în pauza mare, cu condiţia ca să fiu înapoi în 20 de minute. Era «contratimp». Să vă mai spun ceva: colegul care stătea cel mai departe de şcoală era şi cel mai bun dintre noi, Ioan Lungociu, care în opinia mea rămâne cel mai valoros schior pe care l-a avut România la schi fond. În ce mă priveşte, am fost campion naţional pe la 16 ani, am fost în lotul naţional mai mulţi ani şi poate este interesant să ştiţi că antrenor mi-a fost «Aronică» Gârbacea (Ovidiu Gârbacea – n.n.), cel care a reuşit după ani să dezvolte ceea ce astăzi înseamnă formidabila bază sportivă de la Cheile Grădiştei. Multă vreme Fundata a fost socotită localitatea cel mai puţin poluată din ţară, dar acum lucrurile s-au mai schimbat, din păcate”.

Admis la universitatea pe care astăzi o conduce din a doua încercare, într-o vreme în care concurența era extrem de acerbă, circa 30 de candidați pe loc, Florin Pelin a fost convins de regretatul profesor Virgil Teodorescu, după terminarea studiilor, să rămână în cadrul prestigioasei unități de învățământ, preluându-i ștafeta. A parcurs cu sârg toate treptele formării profesionale, ajungând acum, meritat, în vârf.

Florin Pelin i-a precizat, de asemenea, lui Dumitru Graur că în școala generală l-a avut drept model pe fostul diriginte Iosif Olteanu, „care mi-a fost şi profesor, şi antrenor, şi părinte câteodată, în cantonamente. Şi vedeam cum îşi face meseria şi atunci mi-am spus că şi doar profesor de sport vreau să fiu”.

Întregul interviu îl puteți citi aici: http://www.sport-inromania.ro/articole/interviu-cu-prof-univ-dr-florin-pelin-rectorul-unefs-bucuresti/


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button